www.car.cz
 

Štajf chce letos na Horácké medaili.
     21.7.2007 06:52 - tisková zpráva


Třebíč, 19.7.2007

ŠTAJF OPĚT V REPREZENTAČNÍM DRESU

Loňský ročník Horácké rally přinesl Vojtěchu Štajfovi velmi cenný bodový zisk, jenž mu o pár týdnů později dopomohl k titulu vicemistra republiky. Body si však jezdec týmu Subaru ČR – Deník Blesk vezl domů za nepopulární čtvrtou příčku, letos se proto chce pokusit zaútočit na stupně vítězů.

 

Už druhá horká letní soutěž v reprezentačních barvách čeká o nadcházejícím víkendu tým Subaru ČR – Deník Blesk. Na Horácké rally bude o body do Evropského poháru – střed bojovat zejména předloni třetí muž této klasifikace Vojtěch Štajf, jenž v EP i letos patří do první pětky průběžného pořadí. Stejně jako na Matador rally v Púchově jej bude navigovat Petra Lesniaková a souhra posádky získaná na jaře na Slovensku by se měla projevit i na zajížděných časech.

 

„Loni jsme na třebíčské soutěži ve vyrovnané bitvě o stupně vítězů nakonec tahali za kratší konec, letos bychom byli rádi, aby se kolo osudu pootočilo v náš prospěch,“ těší se na soutěž pražský pilot. „Auto máme připravené tradičně dobře, a tak jsme odhodláni zabojovat a zejména našim loňským přemožitelům Arazimovi a Trojanovi nedat ani metr tratě zadarmo. Našemu vozu by nemusela vadit ani změna termínu z tradičního podzimu do poloviny léta.

Pokud totiž nezaprší, budou zdejší tratě ještě rychlejší než obvykle a naše šestistupňová převodovka by na nich mohla být výhodou. Pořadatelé ve snaze udělat soutěž zajímavější navíc oproti minulým rokům trať trochu pozměnili a mnohde ztížili, moc se proto těšíme na naše porovnání se soupeři. Naším cílem tentokrát opravdu bude ona pomyslná ´bedna´.“ 

Spolujezdkyně však varuje před přehnaným optimismem: „Ne všechny změny tratě ale byly k lepšímu. Například hned v úvodu dlouhého druhého testu se nachází náročný rozbitý úsek, a právě ten může soutěž rozhodovat. Je tu potřeba zvolit správné tempo a stopu, abychom neudělali zásadní chybu anebo třeba neměli defekt. Defekt právě tady by znamenal téměř nezbytnost výměny kola, což by nejspíš vedlo k nedostižitelné ztrátě na soupeře…“ 

Také druhá posádka týmu se chystá na start na Horácké rally. Po Rally Bohemia, kde Jiří Vacek s Petrem Novákem nacházeli společnou řeč, by tentokrát rádi přece jen více promluvili do celkového pořadí. „Po lesní havárii na českokrumlovské soutěži jsem na extrémně náročné Bohemii hodně hledal ztracenou jistotu a i proto měl velkou radost z dojetí až do mladoboleslavského cíle,“ popisuje pražský jezdec.

„Teď už by to mělo být mnohem lepší a řekli jsme si se spolujezdcem, že se opět pokusíme maličko zrychlit. Prioritou ale pořád zůstává dosažení cílové rampy, vždyť pro mne i tentokrát půjde o premiérový start na této soutěži…“ Obě posádky týmu Subaru ČR – Deník Blesk pojedou tradičně ve vozech Subaru Impreza STI, na jejichž dveřích budou zářit startovní čísla 9 a 32.

 

Karel Špaček

media team


 
 
Fotogalerie:   Česká TT - Hořice 2007 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose