www.car.cz
 

Mistrovství Evropy Superstock 600 v Brně - body pro Ondru Ježka
     22.7.2007 09:03 - tisková zpráva


Body pro Gold Fren Team Erinac

Ondra Ježek dokončil závod Mistrovství Evropy Superstock 600 na 14. místě, které mu zajistilo první 2 evropské body, Tomáš Svitok skončil na 29. místě.

 Na brněnském okruhu se dnes konal šestý závod Mistrovství Evropy Superstock 600. Po svém uzdravení se v tomto prestižním šampionátu motocyklových nadějí představil i Ondřej Ježek. Gold Fren Team  Erinac pro tento závod doplnil Tomáš Svitok, který startoval s divokou kartou.

 Hned během první kvalifikace dokázal Ondra Ježek rázným způsobem upozornit své soupeře, že je opět zpět mezi nimi, když skončil na vynikajícím 4. místě. Tuto pozici si v sobotu neudržel, když nedokázal zlepšit svůj páteční čas a do závodu tak šel z 18. pozice. Tomáš Svitok si svůj páteční čas vylepšil během druhé kvalifikace o 2,5 sekundy, do závodu ovšem startoval až ze 31. místa.

 Odpolední závod měl dramatický průběh hned od svého startu, kdy jeden z jezdců nezvládl svůj stroj a ještě na cílové rovince havaroval. Závod byl poté okamžitě zastaven a později zkrácen na pouhých 6 kol. Po druhém startu se Ondřej Ježek dokázal zařadit do skupiny, která bojovala o šesté místo. Početná skupina, v níž bylo 15 jezdců, si nedarovala ani centimetr okruhu.

Po těžkém souboji nakonec Ondra Ježek projel cílem na 16. pozici, ze které se po diskvalifikaci dvou soupeřů za použití nedovolených technických prostředků posunul na místo čtrnácté.

 Tomáš Svitek měl velmi dobrý start do prvního zvodu, kdy se posunul o sedm míst kupředu. Druhý start mu ovšem nevyšel a Tomáš po souboji ve čtyřčlenné skupině projel cílem na místě, ze kterého do závodu startoval. Diskvalifikace již zmíněných jezdců ho nakonec posunula na konečné 29. místo.

 Ondra Ježek: Jsem hrozně rád, že jsem se po dlouhé pauze mohl opět zúčastnit tohoto šampionátu. Pátek byl pro mě nad očekávání dobrý. Čtvrté místo v první kvalifikaci mě velmi překvapilo. K dobrému času mi pomohly nové pneumatiky, které jsem si dal na poslední tři kola. Tato strategie se bohužel trošku nevyplatila.

I když jsem na těchto pneumatikách odjel v pátek pouze tři kola, v sobotu již neměly takovou přilnavost, jakou bych si představoval. Svůj čas jsem si proto ve druhé kvalifikaci nezlepšil a propadl se na osmnácté místo. Podle mého názoru špatná startovní pozice mě stála ve velmi krátkém závodě lepší umístění.

Přesto jsem s víkendem spokojený, dokázal jsem si zlepšit svůj nejlepší čas na brněnském okruhu a vyjet si první letošní body.

 Tomáš Svitok: Do první kvalifikace jsem si na motorce nechal pneumatiky z volného tréninku, bohužel jsem s nimi nedokázal zajet dobrý čas. V sobotu jsem si na kvalifikaci nechal dát nové pneumatiky a hned jsem se zlepšil o 2,5 sekundy. První start do závodu se mi celkem podařil, posunul jsem se přes několik soupeřů, ale bohužel to ještě v prvním kole zastavili.

Druhý start se již nepovedl, navíc mě v prvních třech kolech trochu brzdil Holanďan Walraven. Když jsem ho později předjel, tak jsem se až do cíle držel za Polákem Stoklosou. Děkuji Gold Fren Teamu Erinac a všem mým partnerům za šanci představit se v tomto závodě, mrzí mě, že jsem se jim nedokázal odvděčit lepším výsledkem. Věřím však, že tato obrovská zkušenost mi pomůže v mé další kariéře.

 

Petr Štola

Media servis


 
 
Fotogalerie:   Ohlednutí za AAC memoriálem Fr. Šťasného od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose