www.car.cz
 

Václav Pech vyhrál v Třebíči jedenáct ze čtrnácti RZ a Horáckou rallye vyhrál
     22.7.2007 09:23 - Pavel Jelínek


Václav Pech vyhrál v Třebíči jedenáct ze čtrnácti rychlostních zkoušek letošní tropické Horácké rallye. O zbývající tři vítězství se podělili Jan Votava, Vojtěch Štajf a Slovák Peter Gavlák, kteří  vesměs zajeli také  velmi pěkně  a  patřila jim další   bodovaná  místa  v celkovéím pořadí.

Pořadatelé na poslední chvíli proti původně připravené trati vynechali kvůli bezpečnosti ( prý jezdců ) jedenáctou rychlostní zkoušku Přibyslavice - Radonín, která ovšem  byla jinak údajně nejhezčí. I tak se ale celá soutěž  povedla a její průběh byl celkem  bezproblémový.

"Horácká rallye měla pro nás nostalgický nádech, neboť jsme jeli naposledy s naší současným vozem. První den jsme se snažili útočit a střádat sekundy. V dnešní druhé etapě jsme už více mysleli na jistotu. Kvůli vedru byla soutěž tentokrát extrémně náročná," řekl po dojetí do cíle vítěz.

Nejlepším výsledkem v dosavadní kariéře, ale i jemu předcházejícím  výborným  výkonem, se skutečně blýskli stříbrní Votava s Františkem Synáčem, kteří se tak posunuli v průběžné klasifikaci na pěkné čtvrté místo.

Jen těsně unikla  medaile Slovákovi Gavlákovi, kterého v závěru  předstihl nakonec bronzový Štajf.

Do cíle dojelo 35 posádek z celkového počtu (pouze) 52 startujících.

Seriál MMČR nyní bude pokračovat již vrcholem sezóny - 24. srpna ve Zlíně, kde se jede Barum rallye Zlín 2007.

Výsledky: 1. Pech, Uhel 1:27:17,7, 2. Votava, Synáč (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:16,5, 3. Štajf, Lesniaková (Subaru Impreza) -1:26,6,

4. Gavlák, Hůlka (SR/ČR/Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:29,1, 5. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:56,0, 6. Peták, Benešová (Renault Clio) -2:34,2.

Průběžné pořadí (po pěti soutěžích): 1. Pech 114, 2. Trojan 73, 3. Kresta 60, 4. Votava 55, 5. Peták 49, 6. Gassner (Něm.) 48.


 
 
Fotogalerie:    Ústecká veteran rallye od Miloše Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose