www.car.cz
 

Truck trial poprvé v Krásné Lípě u Chomutova: Jasný už je i zbytek sezóny na Moravě !!
     22.7.2007 15:58 - tisková zpráva


Na severu Čech se v letošním roce poprvé uskuteční Mistrovství České republiky v Krásné Lípě u Chomutova. Závod bude současně i Mistrovským závodem kolegů z Německa. Ten se jel původně v pískovně Písky Elsnic s.r.o.  nedaleko Postoloprt.

Bohužel v letošním roce nedal souhlas majitelům Báňský úřad a dva měsíce před plánovaným závodem tento musel být zrušen a nahrazen lokalitou která slouží jako motokrosová trať. Předpokládá se poměrně vysoká účast, která je dána právě účastí německých posádek.

Předběžně by se mělo závodů zúčastnit téměř 70 posádek. Převládat budou osmikolové Tatry 813 8x8 kterých by mělo být 18, což ještě nikdy na žádném ze závodů Mistrovství ČR nestartovalo. Diváci uvidí Mercedesy – Unimog  což jsou nejmenší z nákladních aut a to jak ve skupině S1 tak  i ve skupině S2, kde jsou mimo jiné vozy Avia D31 i VIZA ROSS.

Ve skupině S3 uvidí jak Tatry 137, Pragy V3S tak i Liaz žateckého Karla Voráčka. Skupina S4 kterou v letošním roce rozšířily dvě posádky vozu Ural z Horního Jiřetína u Litvínova a které jsou zatím na čele tabulky MČR a jezdí spolu se šestikolovými Tatrami 813 a 815.

O své nepřijdou ani příznivci prototypů z nichž každý je originál. Sekce budou mimořádně náročné zvláště na opravdu příkrých svazích. Vyprošťovací technika tedy bude zcela určitě velice potřebná a bude i zpestřením celého závodu.

V doprovodném programu by měli svoje umění předvést i nejmladší jezdci ze zdejšího motokrosového oddílu. Další závody se pak přesunou do Drnovic u Blanska a následně poslední závod se pojede v Šiklové Mlýně na Vysočině. 

 

PR

ofiviálmní stránky seriálu : www.trucktrial.cz


 
 
Fotogalerie:    Ústecká veteran rallye od Miloše Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose