www.car.cz
 

Přihlášky do Zlína již poslali Loix, Kresta, Ojeda a Vouilloz!
     24.7.2007 23:48 - tisková zpráva


Hvězdné startovní pole se představí při letošním ročníku Barum rally Zlín. Sekretariát populární barumky na Hornomlýnské ulice ve Zlíně se deset dní před uzávěrkou naplnil již třemi desítkami přihlášek. Do České republiky přijede řada předních světových jezdců a startovní pole letošní barumky se jeví jako nejkvalitnější v dosavadní historii zlínské rally. Vedle evropského šampionátu  za to může nový prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC), do jehož hodnocení se rally započítává.

 

Hned mezi prvními přihláškami, které dorazily do Zlína najdeme velká jezdecká esa. Do České republiky míří Freddy Loix z Belgie. Tento šestatřicetiletý bývalý tovární jezdec stájí Mitsubishi, Hyundai a Peugeot je přihlášen do Zlína na voze Fiat Grande Punto Abarth S2000 od přípravce R.-Tec za sponzorské podpory belgického výrobce kabelů Vergokan.

 

Populární „Fast Freddy“ se letos zúčastnil několika soutěží s vozem Volkswagen Polo S2000. Vždy patřil k nejrychlejším, ale technické problémy mu vystavily stop. Naposledy při domácí Ypres Rally mu odešel motor. Loixův krajan Pieter Tsjoen ohlásil konec své závodní kariéry, nicméně sponzor nechtěl rušit své starty v seriálu IRC, a tak se s Loixem domluvil na spolupráci. Jeho spolujezdcem bude Eddy Chevaillier, dosavadní „mitfára“ Tsjoena. 

 

Pod hlavičkou soutěžícího Tescoma Rally Team přišla do sekretariátu soutěže rovněž přihláška trojnásobného vítěze Barum rally Zlín a obhájce loňského prvenství Romana Kresty. Právě zlínský rodák se spolujezdcem Petrem Grossem na voze Mitsubishi Lancer EVO IX patří v silné konkurenci ke žhavým kandidátům na přední místa.

 

Kresta letos startoval ve třech závodech seriálu Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky a dva podniky vyhrál. Zatímco na Šumavě havaroval, další starty v Českém Krumlově a Mladé Boleslavi proměnil ve vítězství. Dalším týmem, který si pospíšil s odesláním přihlášky je Peugeot Sport Espaňa. Na vozech Peugeot 207 S2000 se představí Nicolas Vouilloz z Francie a Španěl Enrique Garcia Ojeda.

 

 Letos oba jezdci zaznamenali řadu výborných výsledků a v průběžném pořadí seriálu IRC jim patří místa hned za Italem Andrea Navarrou, vedoucím jezdcem seriálu IRC. Vouilloz vyhrál šotolinovou Fiat rally v Turecku a byl třetí v Rusku, zatímco Garcia Ojeda si připsal stříbrné umístění na Ypres Rally a v Rusku. Mezi značkami Peugeot nasbíral společně jako Abarth stejný počet bodů. Právě ve Zlíně se odehraje nesmírně dramatický souboj mezi oběma továrnami.

 

Pléjádu vozů Peugeot 207 S2000 ve Zlíně rozšíří i šestinásobný maďarský šampion János Toth. Populární Janika přijede s půvabnou spolujezdkyní Bea Bahorovou vůbec poprvé závodit do České republiky a tento rychlý Maďar přiláká i velmi početné zástupy svých fanoušků. Další přední jezdci se na zlínský sekretariát ozývají každý den.

 

Uzávěrka přihlášek při letošní barumce je stanovena na osmnáctou hodinu ve středu 1. srpna. Již nyní je jisté, že Zlín a Česká republika uvidí na rychlostních zkouškách Zlínského kraje kvalitní startovní pole s řadou jezdeckých hvězd.

 

 

 

Ve Zlíně 24. července 2007                                                                            Roman ORDELT

                                                                         

 

                                                  tiskový mluvčí

                                                                                                                         Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2007 objektivem Jary Šašinky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose