www.car.cz
 

Petr Brynda Horáckou rallye nedojel, přesto bodoval
     25.7.2007 20:49 - tisková zpráva


Posádka DPD Czech Rallye Teamu ve složení Petr Brynda a Václav Vorel odjela o uplynulém víkendu vstříc dalšímu pokračování "velkého" mistrovství v automobilových soutěžích. Po vítězné Bohemce přijela příbramská posádka do okolí Třebíče plná optimismu. Zdejší rychlejší charakter měl svědčit nové Škodě Fabia 1400 více, nežli tratě Rallye Bohemia, a tak se očekával opět boj o příčky nejvyšší.

 

Úvodní dva měřené testy také tuto skutečnost potvrdily a dvojice Brynda/ Vorel figurovala na prvním místě s více než třiadvacetivteřinovým náskokem na druhého Kopelenta. Po odjetých dvou měřených testech to byl obdivuhodný náskok. To však bylo v podání posádky DPD Czech Rallye Team vše.

 

"Na třetí rychlostní zkoušce jsme museli kvůli technické závadě zastavit na více než čtyři minuty. Nechceme se však vymlouvat na nějaké technické problémy. Máme nové auto a problémy se daly čekat. To k rallye patří, a proto je rallye tak krásná.

 

Člověk se snaží stále zlepšovat, nalézat optimální nastavení, opravovat závady, apod. Tentokráte to sice nevyšlo, ale věříme, že v dalších závodech se nám podaří udělat spolehlivé auto, s kterým budeme prohánět soupeře,"  podotkl k problémům na třetí rychlostní zkoušce Petr Brynda.

 

Posádka i přes všechny problémy pokračovala v závodě. V průběhu se posouvala díky posádkám, které ze soutěže odstoupily. V průběhu druhé etapy Petr Brynda s Václavem Vorlem dokonce chvíli figurovali na třetím místě ve třídě A5 a osmém ve skupině A. Ovšem porucha snímače otáček na dvanácté rychlostní zkoušce zápolení příbramské dvojice definitivně zastavila. DPD Czech Rallye Team však využil pravidla SupeRally, díky kterému získal ve finále body za čtvrté místo ve třídě a deváté místo ve skupině A.

 

"Horácká Rally byla letos nesmírně náročná. Tratě byly hezčí, nežli v loňském roce, ale obrovské teplo vše znepříjemňovalo. Navíc jsme tady zažili i obrovskou noční bouřku, při které jsme se dokonce i s Vaškem Vorlem báli," dodal nakonec s úsměvem Petr Brynda.

 

 

Marek Felt

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2007 objektivem Tomáše Němce

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose