www.car.cz
 

Vírské serpentiny u přehrady čeká premiéra ve vrchařské KW Berg Trophy
     26.7.2007 10:26 - tisková zpráva


BYSTŘICE n. P. • K rozmanitým krásám Bystřicka, honosícího se především Vírskou přehradou na řece Svratce, se během víkendu přidá i kvalitní motoristické klání. Vůbec poprvé se v serpentinách nad třetí nejvyšší přehradní hrází v naší republice pojede vrchařská Trophy.
 
Účastníky dvoudenního závodu Vírské serpentiny čeká nenáročná a také bezpečná trať v délce 2900 metrů. „Rozhodně je to líbivý a nijak komplikovaný úsek, kteří mnozí vyznavači motosportu znají z pořádání Hobby Open Cupu,“ připomíná Filip Zelenský z Čelechovic na Hané.
 
Sám si trať osahal před pár dny ve své civilní Octavii, a tak pro své kolegy a soupeře má i několik zajímavých rad a postřehů. „Závod se bude určitě líbit. Téměř celá trať je totiž zaříznutá do svahu, takže napravo je kopec nebo kamenná zeď a vlevo jen svodidla a sráz. Pro bezpečnost dělají pořadatelé maximum a mají připraveny i mobilní zábrany, povrch není úplně hladký, ale zase to není žádná hrůza,“ doplňuje Zelenský a radí.
 
Pro kvalitní čas je potřeba jet na limitu auta a držet optimální stopu. Kousek před cílem pak může být zejména pro majitele nízkých speciálů a formulí problémový můstek, který se propadá. Zvlnění je vysoké asi sedm centimetrů a myslím, že určitě ještě bude středobodem diskuse před samotným začátkem závodů.“
 
K nadcházejícímu devátému podniku KW Berg Trophy 2007 je přihlášen maximální počet jezdců, mezi kterými nechybí ani Peter Kepeň, jenž po těžké kolizi nedokončil poslední soutěž v Červené Vodě, ani hvězdy letošního ročníku Zmeškal, Novický, Daniel, Čermák, R. Kepeň, Ázsóth, Bek, Dohnálek jr., Molnárová i další.
 
K dopravě do místa konání můžeme doporučit příjezd od obce Vír ve směru Bystřice nad Pernštejnem (aby se kolony již nemusely otáčet). Řazení vozidel v depu bude vypadat takto: směrem od startu v protisměru jízdy vozy kategorie E2/C, dále E1 a nakonec ST, což na místě určí pořadateli pověřený pracovník.
 
Není to kvůli diskriminaci účastníků třídy ST, ale členové organizačního sboru mají strach, že se všechny auta nevejdou po uzavírku, nýbrž budou muset stát až do obce Víru. Tam by z pochopitelných důvodů měla stát nejméně hlučná auta.   
     
Uzavírka je platná v pátek od 13.00, depo bude otevřeno rovněž od 13.00. Rozprava bude od 7.30, start do tréninku od 8.00.
 
StF

 
 
Fotogalerie:   Závod do vrchu na Orlicku objektivem Jirky Rohleny

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose