www.car.cz
 

Rakouská naděje poprvé pod křídly týmu Eddyho Schlagera znovu v akci
     26.7.2007 10:31 - tisková zpráva


Víkendová Mühlviertel Rallye s centrem v Pergu již tuto sobotu otevře druhou polovinu letošního ročníku Austrian Rallye Challenge. Soutěž, konající se ve stejném regionu jako českým fanouškům dobře známá Jänner Rallye, se může pochlubit velmi slušnou konkurencí a pestrým vozovým parkem, čítajícím více než 100 vozů.

 Mezi největší favority na vítězství se při populární rakouské soutěži bude řadit jeden z nejtalentovanějších rakouských jezdců současnosti - 27letý Franz Sonnleitner, startující poprvé pod křídly týmu Eddyho Schlagera.

Jméno Franz Sonnleitner není pro české fanoušky neznámým pojmem. Při loňském ročníku Winter Cupu rakouský mladík udivoval svými časy za volantem obstarožního Lanceru třetí evoluce a jak na Jänner Rallye, tak i na Šumavě dokázal v nabité konkurenci zajíždět časy v první desítce. Od té doby u nás sice zatím nestartoval, v českém rally sportu se však pohybuje stále aktivněji. Od tišnovské Eurostroj rally je šéfmechanikem týmu Eddyho Schlagera a již velmi brzy bychom jej měli vidět v plném nasazení za volantem soutěžního vozu. Jeho první start na soutěži v České republice je plánován na vyškovskou Böttcher rally, která se uskuteční o druhém zářijovém víkendu.

Na Mühlviertel Rallye v Rakousku i na Böttcher rally ve Vyškově uvidíme Franze Sonnleitnera a jeho spolujezdce Maria Fahrnbergera s produkčním vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, jež v týmu Eddyho Schlagera nahradil ne příliš spolehlivý Lancer EVO VI skupiny A. Vůz bude obléknut do slušivých barev firmy Eurostroj Schlager, která je zároveň hlavním sponzorem posádky.

Franz Sonnleitner a Mario Fahrnberger však nejsou jedinou posádkou, která bude v okolí Pergu reprezentovat české barvy. Ve válečném zbarvení Eurostroje a pod křídly Hanáckého rally klubu Vyškov se na Mühlviertel Rallye představí i další Rakušané – Alexander Tazreiter s Friedrichem Oismüllerem, kteří budou startovat s Lancerem šesté evoluce ve třídě A8. I tuto posádku bychom pak měli o druhém zářijovém víkendu přivítat na startu vyškovské rally.

Všechny potřebné informace o Mühlviertel Rallye, včetně seznamu přihlášených posádek, mohou fanoušci nalézt na internetových stránkách soutěže: http://www.muehlviertel-rallye.at/.

 

Jiří Dokulil, ftr-media

TI týmu Eurostroj Schlager


 
 
Fotogalerie:   Pohled do historie VYŠKOVských soutěží, foto archiv

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose