www.car.cz
 

Ford Kuga: nový vůz s výrazným designem
     30.7.2007 07:41 - tisková zpráva


Ford Kuga: nový vůz s výrazným designem obohatí modelovou řadu Ford v roce 2008
 
Na počátku roku 2008 získá modelová řada automobilky Ford zcela nový přírůstek - Ford Kuga. První prototyp tohoto modelu se představí médiím i veřejnosti na frankfurtském autosalonu IAA, který bude zahájen 13. září tohoto roku.


„Představením Fordu Kuga splníme slib, který jsme dali na pařížském autosalonu 2006: že totiž do dvou let vyvineme nový stylový model vycházející z převratného konceptu Ford iosis X“, říká prezident a výkonný ředitel Ford of Europe, John Fleming.

Kuga, kompaktní a výrazný crossover 4x4, který je prvním vozem tohoto druhu v portfoliu Fordu, oblékli designéři do originálního a vzrušujícího kabátu "kinetického designu".

„Uvědomili jsme si, že zákazníci, kteří kupují takovéto vozy a kterým záleží na image, požadují zcela individuální auto, v němž se vynikající vlastnosti na silnici hladce snoubí s velmi dobrými offroadovými schopnostmi“, říká Martin Smith, výkonný ředitel designu Ford of Europe.

„Právě proto bude Kuga výjimečný nejen svým designem, ale i tím, že zákazníkům nabídne na silnici stejně skvělé jízdní vlastnosti, na jaké jsou zvyklí třeba z Focusu, S-MAXu či Mondea“, dodal M. Smith.

„Kuga je dobrodružný a charakteristický vůz, a přesně to jsme chtěli v designu od začátku zdůraznit“, připomíná Stefan Lamm, šéfdesignér exteriérů Ford of Europe. „Věříme, že přišel čas nabídnout vůz s atletičtějším a charizmatičtějším vzhledem, který se bude vymykat zavedeným normám, podobně jako třeba Ford S-MAX, úřadující evropské Auto roku, který vytvořil zcela nový podsegment v rámci kategorie MPV.“

Výroba nového Fordu Kuga se rozběhne počátkem příštího roku v německém Saarlouis. Na většině evropských trhů se pak Kuga začne prodávat na jaře 2008.

"Velice mě těší, že můžeme přidat Ford Kuga do stále se rozšiřující nabídky vozů pro Evropu", řekl John Fleming. Představuje totiž pokračování snahy Fordu přidávat do našich automobilů emoce a vášeň. Jsme přesvědčeni, že právě to je cesta, jak získat další zákazníky, a očekáváme, že nám nové atraktivní produkty zajistí pokračování dnešního obchodního úspěchu na evropských trzích"
 
Ford

 
 
Fotogalerie:   Historické skvosty v Grobmingu od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose