www.car.cz
 

Po delší době opět všichni z teamu Chvojka Motosport v cíli soutěže
     Pavel Jelínek


Pro Milana Chvojku byla letošní soutěž ve znamení změny, když se po dlouhé době opět domluvil s Láďou Dolínkem, se kterým více jak 3 roky nestartoval. Dalším zástupcem teamu byla posádka, která se vytvořila pro letošní sprinterskou sezónu ve složení Jarda Holý – Jirka Volf s vozem Škoda Felicia KIT CAR 1.6, která byla nucena kvůli komplikované zlomenině Jardovi nohy vynechat úvodní podnik MČR v Okříškách, byla to tak jejich letošní premiéra. Další člen teamu Zuzka Chvojková startovala stejně jako v Okříškách s Petrou Prokopovou, tentokrát s vozem Škoda Fabia ve třídě N1.

Ani na Autotec Rally se Milan Chvojka bohužel neobešel bez technických problémů, s již letitým Fordem Escort RS Cosworth, kterému vypovědělo v závěru soutěže turbo a tak ho nakonec předjeli i produkční vozy. Závada se projevila v průběhu předposlední RZ a tak se podařilo celou soutěž dokončit. A jaká závada to byla tentokráte? Upadla klapka, která reguluje tlak v turbu, a to tak pracovalo jen ve vysokých otáčkách a pouze na 25%. A tak ve světle těchto problémů je konečné 10 místo v absolutní klasifikaci velmi pěkný výsledek.


Milan Chvojka k soutěži říká: “Soutěž se mi líbila, s Láďou to v autě i po tak dlouhé době fungovalo takřka od začátku a mé výkony taky nebyly nejhorší“, říká Milan s úsměvem a dodává:“mrzí mě jen naše technické problémy, ale naše auto patří přeci jen k starším a tak se projevují i některé neobvyklé závady.“
Láďa Dolínek komentoval soutěž takto:“Byl jsem velmi rád, když mě Milan opět pozval na sedadlo spolujezdce, kde jsem začínal. Byl to velmi pěkný závod, jen trochu smolný v závěru. Jinak jsem velmi spokojený, myslím že v autě fungovalo všechno bezvadně.“



Další posádka teamu, kterou budou diváci pravidelně vídat v MČR ve sprintrally, Jarda Holý – Jirka Volf s vozem Škoda Felicia KIT CAR 1.6, byla se soutěží také spokojena. Kvůli absenci na úvodním podniku letošního sprintového mistrovství byla soutěž v Brně jejich letošní premiéra.

Od startu zajížděli velmi solidní časy a zařadili se na průběžné druhé místo ve třídě A6, na kterém soutěž také dokončili.
No a jaká byla soutěž očima pilota? „Soutěž byla pěkná, zvláště RZ 3 a 4 byly velmi zajímavé, moje operovaná noha při závodech ani moc nebolela, tak jen škoda našich technických problémů s brzdami a nefunkčním servořízením, jinak si myslím že bylo všechno velmi dobré,“ říká k závodu Jarda Holý a spolujezdec Jirka Volf dodává:“jelo se nám velmi dobře, ikdyž to byl náš druhý společný závod, pokud tedy 3 RZ na loňské Barum Rally můžeme označit za závod. V autě fungovalo všechno na 100% a náš výsledek je vzhledem ke konkurenci velmi dobrý.“ Posádka dokončila soutěž na 2.místě ve třídě A6, na 4.místě ve skupině A a celkově na 16.místě v absolutní klasifikaci.

Dalším zástupcem teamu ChvojkaMotorsport byla Zuzka Chvojková, která navigovala stejně jako v Okříškách Petru Prokopovou s vozem Škoda Fabia ve třídě N1. Holky měli opět zásadní cíl, nasbírat co nejvíce zkušeností a dojet do cíle, a to se podařilo.

Na bezproblémovém průběhu rally se také velkým dílem podílel team kolem Hanky Chvojkové na dispečinku a tak jim tímto jménem svým i ostatních děkujeme.

Všem fanouškům, kterých bylo v okolí tratí mnoho, děkujeme za podporu a přejeme hodně pěkných zážitků při nadcházející SEAT Rally Český Krumlov.



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose