www.car.cz
 

Mičánek sahal na body, ale nakonec dojel v Zandvoortu po kolizi třiadvacátý
     30.7.2007 07:49 - tisková zpráva


Statečný boj odvedl na okruhu v nizozemském Zandvoortu dvacetiletý brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek, který v šestém pokračování letošního devítidílného Porsche Carrera Cupu obsadil 23. místo. Po polovině závodu měl Mičánek šanci dosáhnout na své první body v seriálu, po kolizi se soupeřem ale opustil trať. I když se vrátil hned zpět, ztrátu už nedohnal. Prvenství získal německý jezdec Chris Mamerow.

    Z kvarteta českých jezdců dopadl nejlépe Adam Lacko, který si připsal na své konto dva body za čtrnácté místo. Nejlépe postavený český jezdec v seriálu Jiří Janák měl velkou smůlu, neboť hned po prvním kole musel kvůli poruše motoru zajet do boxu a závod pro něj předčasně skončil. Druhý brněnský jezdec Vladimír Hladík v pátém okruhu havaroval. Bez zranění i poškození vozu opustil trať a v závodě nepokračoval.

"Do poloviny vypadala situace hodně nadějně, platíme ale stále nováčkovskou daň. Přesto se krůček po krůčku lepšíme a posunujeme vpřed. Jirka toužil moc po dobrém výsledku, v závěru jej zastavily v případném vylepšení postavení špatné pneumatiky. Nemohl riskovat, byl rád, že závod bez nehody dokončil. Přesto je v silné konkurenci umístění dobré, vždyť dojelo do cíle třicet vozů," zhodnotil po závodě výkon svého syna šéf stáje Jiří Mičánek senior.

Nejrychlejší jezdec sobotní kvalifikace Francouz Olivier Pla skončil jen dvě místa před Mičánkem na 21. místě s náskokem 1,6 sekundy a vedoucí jezdec seriálu a vítěz tří letošních závodů Brit Richard Westbrook skončil dokonce až na 26. místě.

 

Výsledky

Porsche Carrera Cup (19 okruhů - 81,83 km): 1. Mamerow 33:54,071 (prům. rychlost 144,832 km/hod.), 2. Hardt -1,157, 3. Rast -2,750, 4. Alzen (všichni Něm.) -3,542, 5. Ragginger (Rak.) -3,542,... 14. Lacko -20,549, 23. Mičánek (oba  ČR) -47,126.

 

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko a Carrery na Lausitzringu - neděle, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose