www.car.cz
 

První body pro SEAT Leon TDI WTCC při švédské premiéře
     30.7.2007 20:57 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2007

 

  • Dvě čtvrtá místa Toma Coronela, druhé místo pro Monteira
  • První start dieselového Leonu TDI WTCC znamenal hned první body

 

Dvě švédská kola světového šampionátu cestovních vozů FIA World Touring Car Championship zažila nevídaný debut vznětových SEATů León TDI WTCC: Jordi Gené dokončil první závod na stupních vítězů a Yvan Muller si dojel pro další body za 6. místo.

 

Tiago Monteiro zaznamenal svůj nejlepší výsledek se SEAT Sport, když v prvním závodě dojel na 2. místě. Jeho León proťal pomyslnou cílovou pásku jen 0,729 s za prvním Chevroletem Roberta Huffa. Gabriele Tarquini zariskoval a do prvního závodu, který startoval krátce po dešti, nastoupil se slicky. Po šesti kolech byl na 17. místě, ale s tím jak trať osychala se prodíral startovním pelotonem vzhůru a nakonec dojel na skvělém
5. místě.

 

Yvan Muller a Jordi Gené zajistili dvěma turbodieselovým Leónům ve WTCC fantastický debut. Jordi jezdil čtyři kola na 2. pozici, ale problém s pneumatikou jej odsunul na 18. místo. Muller dojel na výborném 6. místě a zaznamenal tak první body pro dieselový León WTCC. Do první šestky se dostal také Tom Coronel z týmu SEAT Netherlands, takže španělská značka měla mezi prvními šesti v cíli hned čtyři vozy.

 

Těžká volba pneumatik čekala na jezdce a týmy i ve druhém závodě. Silný déšť se přes okruh v Anderstorpu přehnal jen 20 minut před startem, ale přesto Monteiro, Muller, Gené a Jourdain zvolili slicky, zatímco Tarquini zvolil jistotu – pneumatiky na mokro. Situace se opakovala. V první polovině závodu se v čele držely vozy s „mokrými“ pneumatikami, ale jakmile trať oschla, drali se kupředu všichni na slicích. Monteiro tak dojel na 6. místě a Tom Coronel opět na výborném 4. místě. Konzervativní volba pneumatik znamenala pro Tarquiniho 7. místo v cíli.

  


2007 FIA World Touring Car Championship – Pořadí po 14 závodech

 

Pořadí značek

1. BMW               177 bodů

2. SEAT                   147 bodů

3. Chevrolet              143 body

4. Alfa Romeo             70 bodů

 

Pořadí jezdců

1. Jorg Muller (BMW)     58 bodů

2. Augusto Farfus (BMW)   57 bodů

3. Andy Priaulx (BMW)          56 bodů

4. Nicola Larini (Chevrolet)   48 bodů

5. Alan Menu (Chevrolet)  45 bodů

6. Yvan Muller (SEAT)          42 body

7. Gabriele Tarquini (SEAT)    41 bod

10. Tiago Monteiro (SEAT) 28 bodů

14. Jordi Gené (SEAT)                 14 bodů

 

Příští závody

Další zastávkou šampionátu WTCC budou závody v německém Oscherslebenu 25. a 26. srpna 2007.

 

 

Světový šampionát cestovních vozů WTCC je spolu se seriálem F1 a rallyovým mistrovstvím WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice.

http://media.seat.com/en/seatsport.html

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Historické skvosty v Grobmingu od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose