www.car.cz
 

Martina Prokopa s Janem Tománkem čeká Finská rally
     2.8.2007 19:32 - tisková zpráva


Finská rally odstartuje druhou polovinu šampionátu

 

Martina Prokopa s Janem Tománkem čekají již dnes večer první ostré kilometry Finské rally, která po dvouměsíční pauze uvede druhou polovinu seriálu mistrovství světa. Závod je i čtvrtým podnikem juniorského šampionátu, v němž má česká dvojice prozatím na svém kontě pouhých šest bodů ze Sardinie.

 

Pokud chceme být v konečném účtování úspěšní, každý následující start pro nás bude hodně důležitý. V průběžném hodnocení sice máme na špičku velkou ztrátu, přesto doufám, že pokud uspějeme při specifické Finské rally, další asfaltové starty pro nás budou výhodou a konkurenci zde dokážeme potrápit,“ nastínil své plány jihlavský jezdec.

 

Průběžné pořadí JRC 2007 před Finskou rally

1. Andersson (S) 28, 2. Aava (EE) 24, 3. Mölder (EE) 14, 4. Sandell (S), Burkart (D) a Béreš (SK) 9, 7. Prokop (CZ) a Cortinovis (I) 6, 9. Rueda (E) 3, 10. Svenkerud (N) 3, 11. Gallagher (IRL) 3, 12. Bouffier (F) 2, 13. Rožukas (LT) 1.

 

Zmíněná letní přestávka přinesla členům týmu zasloužený odpočinek, ale posléze i čas na stoprocentní přípravu Citroënu C2 S1600 na nadcházející juniorské starty. V rychlém sledu po Finsku totiž bude následovat asfaltová Německá rally.

 

Auto prošlo důkladnou repasí a přípravou, na udržení fyzické kondice jsem nemohl zapomínat ani já. Tomu odpovídala i sportovní dovolená. Vlastní test na Finskou rally proběhl až v neděli nedaleko Jyväskyly. Najezdili jsme asi 120 kilometrů a výsledkem byla volba příjemného nastavení. S chováním auta jsem byl maximálně spokojen,“ uvedl Martin Prokop.

 

Martin Prokop se objeví na startu Finské rally již potřetí. To by mohla být relativní výhoda pro soupeřům. Bohužel výrazná obměna tratí s využitím dokonce sedmnácti úseků staví věc do jiného světla.

 

Určitě budeš letošní ročník nesmírně náročný. Po dvou průjezdech všech zkoušek se vůbec neorientuji, skoro nic si nepamatuji, stoprocentně se pojede na rozpis. Proto jen doufám, že tam nemáme nějakou chybičku, která by nás mohla stát dobré umístění.

 

Na druhou stranu chápu rozhodnutí organizátorů. Vzhledem k počasí alespoň tratě nebudou tak rozhrabané, na měkkých úsecích se při jednom průjezdu nevyjedou takové koleje.

 

Do své původní podoby se vrací kultovní Ouninpohja. I když tam pořadatelé zařadili tři retardéry, nadále bude pekelně rychlá, obrovský adrenalin. Ale mnoho rychlých pasáží lze najít i na těch nových zkouškách,“ přiznal jezdec týmu Jipocar Racing a dodal: „Při neúčasti Anderssona a Aavy očekávám hlavně atak Sandella, těžké je odhadnout výkonnost Möldera, Pärse či dalších místních borců. Průběh Finské rally bude jako vždy nevyzpytatelný.“

 

 

Statistika Finské rally
trať: 1375,15 km
počet RZ: 23 (17 úseků)
délka RZ: 360,34 km
povrch: šotolina
nejdelší zkouška: 33,01 km (RZ 14 a 16)
servisní místo: Paviljonki, Jyväskylä, Finsko
superspeciálka: Killeri (RZ 1 a 11)

 

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   XVI. Historic Vltava rallye - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose