www.car.cz
 

Ani Martin Prokop ve Finsku cíl neuvídí
     4.8.2007 21:07 - tisková zpráva


Rally Finland: Martin Prokop cíl nespatří

 

Posádka Martin Prokop - Jan Tománek ukončila své působení na Finské rally při prvním průjezdu kultovní vložky Ouninpohja (RZ14).

 

Martin Prokop nastupoval do druhé etapy s vědomím téměř čtyřicetisekundového náskoku před svým nejbližším rivalem a úřadujícím juniorským šampiónem Sandellem. A byl to právě Švéd, jenž vstoupil do druhého dne nejrychlejším časem. Posádka týmu Jipocar Racing však dokázala kontrovat a po vítězství na RZ13 zvýšila svůj náskok na 48.9 sekundy. Bohužel do cíle slavného testu Ouninpohja se již Citroën C2 S1600 nedostal.

 

„V rychlé pasáži jsem dal citroëna příliš dovnitř zatáčky a najednou se ozvala velká rána. Byla tam schovaná skála, která poškodila přední část auta. Motor se po chvíli začal přehřívat a kvůli unikajícímu oleji po sedmi kilometrech utichl definitivně,“ objasnil smolný moment Prokop.

„Vzhledem ke stavu motoru nebyla šance v rámci formátu SupeRally pokračovat. Je to obrovská škoda, závod jsme měli výtečně rozjetý,“ litoval jihlavský jezdec.

 

Dalším startem posádky Prokop – Tománek bude Německá rally. Ke smůle českých fanoušků se tato dvojice nezúčastní zlínské Barum rally, která je na programu týden po soutěži mistrovství světa.

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2007 - foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose