www.car.cz
 

Karel Trojan se vrátil v Pelhřimově zpět do čela, Flídra zbrzdily problémy se spojkou
     4.8.2007 21:09 - tisková zpráva


Sobotní poledne přineslo zajímavý zvrat v celkovém pořadí letošního ročníku CEBIA Rallye Pelhřimov 2007 – Memoriál Tomáše Vojtěcha. Týkal se především obou vozů nejvyšší specifikace WRC. Drtivý nástup Leoše Flídra (Škoda Octavia WRC) pokračoval i v osmé rychlostní zkoušce s názvem Nová Cerekev, po níž vedl před druhým Karlem Trojanem (Mitsubishi Lancer EVO IX) o 22 sekund. Druhý skončil Karel Trněný (Škoda Octavia WRC), který se stále trpělivě prokousával zpět na výsluní. Třetí příčku si s dostatečným náskokem na čtvrtého Zdeňka Vlčka (Mitsubishi Lancer EVO IX) stále hájil Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Za zmínku stojí odstoupení Jana Sýkory (Mitsubishi Lancer EVO VIII), který hájil průběžnou devátou příčku. Selhání převodovky během osmé erzety jeho účinkování v letošním ročníku pelhřimovské rallye ukončilo. Ještě před startem zmíněné erzety se rozloučil i Tomáš Kurka ((Mitsubishi Lancer EVO VII), který odstoupil kvůli poruše diferenciálu.

V deváté rychlostní zkoušce Křemešník se však děly věci. Dosavadní vedoucí závodník startovního pole Leoš Flídr měl na startu problémy se spojkou a v cíli ztratil na nejrychlejšího jezdce etapy Trněného 36 sekund! Na první místo se po třech erzetách vrátil Karel Trojan, před Flídrem měl náskok pouhých šest desetin sekundy! Trněného posunul nejrychlejší čas na páté místo. V desáté rychlostní zkoušce jej potkal defekt levého předního kola a v cíli byl téměř o minutu později než vítěz erzety Trojan. Obhájce loňského vítězství se v průběžném pořadí ocitl na sedmé pozici s výraznou ztrátou na pátého Zdeňka Vlčka.

 Po desáté erzetě se bitva o triumf zúžila na trio Trojan, Semerád a Flídr. Mezi prvním Trojanem a třetím Flídrem byl rozestup pouhých jedenáct sekund.

 

Neoficiální pořadí jezdců po 10. rychlostní zkoušce:

1. Trojan – Vodička (Mitsubishi Lancer EVO IX) 49:37,1 min

2. Semerád – Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 10,4 s

3. Flídr – Ehl (Škoda Octavia WRC) + 11,2 s

4. Vlček – Král (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 33,1 s

5. Arazim – Olšaník (Mitsubishi Lancer EVO VII) + 1:02,7 min

6. Pantálek – Novák (Mitsubishi Lancer EVO VIII) + 1:31,3 min

7. Trněný – Pritzl (Škoda Octavia WRC) + 1:32,6 min

8. Orsák – Vajík (Mitsubishi Lancer EVO VII) + 1:38,0 min

9. Peták – Joska (Renault Clio S1600) + 1:47,5 min

10. Liška – Jugas (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 2:19,4 min

 

V Pelhřimově 4. srpna 2007 Petr SKÁCEL, Roman ORDELT

tiskové středisko

IV. CEBIA Rallye Pelhřimov 2007


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2007 - foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose