www.car.cz
 

Norma kraluje italskému prototypovému mistrovství
     5.8.2007 11:15 - Vladimír Rožánek


        Mezi hlavní značky, které se prohání v italském šampionátu patří Osella, Norma, Lucchini, ale také Ligier, Breda a Tiga. Tyto prototypy vlastně v různých podobách vídáme na evropských okruzích v závodech do vrchu, nebo některé značky i na okruzích ve francouzském VdeV nebo u nás a v Rakousku, při Sports Car Challenge, které bude hostit Most již za několik málo dní.

Letos zavítal seriál již na okruh do Adrie, Magione, Misana a dvakrát tuto sérii hostil okruh v Mugellu. Napínavé boje mistrovství Itálie v prototypech letos ještě uvidí diváci ve Varanu, na Monze a po dvakráte ve Vallelunze.

Šampionát je rozdělen do čtyř kategorií od CN1 až do CN4, dle specifikace motoru a váze vozu. Mezi nejméně obsazenou třídu patří CN1, kde zatím letos bojovali pouze dva piloti.

Celkovou klasifikaci vede Raffaele Giammaria, který pilotuje francouzský prototyp Norma M20 s motorem Honda CN2. Skupině CN3 kralují prototypy Lucchini P3 a P1, které známe i z našich kopců. Mezi velké postavy mistrovství Itálie prototypů patří Ranieri Randacio, kterého si mnozí pamatují ze startů v Interserii s vozem Fondmetal F1, ale nyní usedá do Lucchini P3 BMW a ve třídě mu patří až sedmé místo. Další známou tváří je Ivan Bellarosa s vozem Ligier JS 49 Honda CN2, nebo také David Uboldi, kterého měli možnosti zahlédnout diváci v závodech do vrchu.

Do celkové klasifikace se Uboldimu nezapočetlo několik bodů za incident, za který ho traťový komisaři museli napomenout, proto nefiguruje na prvním místě v celkové klasifikaci.


Klasifikace Mistrovství Itálie prototypů:

Class CN1

Beltrati – Osella 21 Junior Honda – 30

,,LEO,, - Osella 21 Junior Honda – 26

Class CN2

Giammaria – Norma M20 Honda – 39

Francia – Osella PA21 Honda – 30

Arfe – Osella PA21 Honda – 20

Class CN3

De Crescenzo – Lucchini P3 Alfa Romeo – 36

Mascolo – Lucchini P3 Alfa Romeo – 18

Castellano – Luchhini P1 Alfa Romeo – 18

Class CN4

Uboldi – Lucchini P1 07 BMW – 40

Jacobini – Lcchini P1 97 Alfa Romeo – 31

Didaio – Norma M20 BMW – 31


Vláďa Rožánek

Campionato Italiano Prototipi © ASI sport



 
 
Fotogalerie:   Italské prototypové mistrovství © ASI sport

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose