www.car.cz
 

Tomáš Enge dál přitahuje průsery. Ale pořád je nejlepší z našich....
     6.8.2007 21:41 - Pavel Jelínek


Nedávno jsme zmínili zákulisní informaci o možném návratu Tomáše Engeho  do  formule 1, nicméně dnes  už je   opět všechno zcela jinak. Enge má za sebou letos již několik havárií a sotva se vyléčil z té v úvodu  roku, prásknul  v  zámořské  American Le Mans Seriess s ferrari  opět. A jelikož byl  v podmínce za sestřelení jednoho  z  jezdců, podle níž nesměl v příštích závodech zavinit jinou nehodu nebo se nesměl zúčastnit havárie, které mohl předejít, následovalo jeho okamžité   vyhození z týmu. I když podle manažera i podle dostupných záběrů byl Tomáš v obou kolizích nevinně….

 

Viz více přímo od manažera Antonína Charouze zde

 

Nicméně posléze následoval Engeho start ve slavné 24 hodinovce ve Spa, která je součástí  šampionátu FIA GT a ani ten se naší okruhové  jedničce a  dříve i velmi dobrému soutěžnímu jezdci nevydařil, jak známo. Po necelých šesti hodinách skončilo  jím řízené Ferrari 430 GT ve výjezdu jedné ze  zatáček po chybě mimo trať. Vůz byl velmi poničený, ale český závodník přečkal havárii  ve 240 km za hodinu  naštěstí bez zranění. Do té doby držel Enge velmi solidní pátou pozici. Za problém  zřejmě mohly značně ojeté pneumatiky, které ferrari neudržely na trati.

 

A tak se nyní opět o něco víc mluví  o  Engeho nedisciplinovanosti, o jeho  aférkách a podobně. Nicméně – pořád  zůstává nejúspěšnějším a  momentálně nejrychlejším tuzemským závodníkem.  Vzhledem k jeho kvalitám je o jeho služby nadále zájem, takže jej za volantem  hodně rychlých   vozů jistě ještě uvidíme. Nebo o něm alespoň budeme   číst, jelikož mnohá  jeho angažmá  má český  fanoušek poněkud  z ruky ...

 

Jen ta Formule 1  je podle jeho slov už zcela uzavřenou kapitolou!  Mimochodem, ono je to již  šest let, kdy se Tomáš v F1  na skok objevil.

 

Připomeňme ještě, že nejtěžší havárii měl Enge v roce 2005 v Indy Car, kdy v rychlosti přes 300 kilometrů v hodině narazil do zdi. Mimochodem právě v Indy v minulých dnech   opět  trénoval a jezdit by měl také v seriálu FIA GT a v sérii Grand-Am.

 

Šampionát FIA GT a jistě i Tomáš Enge  na podzim zavítá i k nám do Brna.

 

 

Více k Engeho průserům atd mimo  jiné zde


 
 
Fotogalerie:   Lausitzring - Formule 3 Euro Serie, foto J. Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose