www.car.cz
 

Na Lausitzu se týmu MM Racing a jeho mladíkům celkem dařilo.
     7.8.2007 12:32 - tisková zpráva


Závod se vydařil

Sobotní německé závody série ADAC GT MASTERS 2007 na okruhu Lausitz se týmu MM Racing vydařily, i když jezdci Martin Matzke a Jiří Skula nedosáhli na stupně vítězů. Na voze Chevrolet Corvette Z06R GT3 se během závodu nevyskytly závažnější problémy, což vypovídá o tom, že je Corvetta konkurence schopná.

V německém mistrovství týmy dosazují špičkové jezdce, kteří mají co dočinění s kategorií F1. Jedním z nich je Gianni Morbidelli (ITA) nebo Peter Kox (NED) , který dojel šestý před piloty MM Racing. Sedmé místo sobotního závodu je proto velkým úspěchem celého týmu už i proto, že je oběma jezdcům teprve sedmnáct let.

Oba piloti jeli výborně, dosahovali jsme velmi dobrých časů. Tento závod potvrdil to, že jsme schopni jako tým dosáhnout špičkových výsledků a konkurovat tak ostatním. Věřím, že se nám podaří na dalších závodech výsledek ještě vylepšit “, řekl po dojetí vedoucí týmu Martin Matzke.

Nedělní závod byl rozjet také velice dobře, ale bohužel při závěrečném souboji o čtvrtou pozici, kdy pilot Jiří Skula předjel Lamborghini Gallardo GT3 a vyjel z trati na trávník, došlo k poškození chladícího sytému. Jezdec musel po dalších dvou kolech, kdy do konce závodu zbývalo šest minut zastavit a závod tak přerušit.

Nedělní kolize nás mrzela, ale celkově musím hodnotit víkend jako velice dobrý. Piloti zvládli trať na výbornou , jejich průběžné časy byli velice vyrovnané. Práce celého týmu, včetně mechaniků, byla vynikající,“ dodal inženýr týmu Petr Hadaščok.

Víkend Supersport Trophy 2007 v Mostě

Víkend Supersport Trophy 2007 na Autodromu Most je dalším podnikem, kam zamíří mladí piloti Jiří Skula a Martin Matzke. Páteční oficiální tréninky startují po obědě, sobotní i nedělní program začíná v 9.00 hodin.

Stáj MM Racing využívá tohoto víkendu k testování vozu před evropským šampionátem FIA GT3, proto se zúčastní jen závodu ve Sprintu MM-ČR Divize 4 nad 2000ccm, který startuje v neděli ve 14.00 hodin.

PR


 
 
Fotogalerie:   Mladíci z týmu MM na Lausitzringu, foto týmu - K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose