www.car.cz
 

Lukáš Pešek bude jezdit vozem SEAT León Cupra
     9.8.2007 06:12 - tisková zpráva


KE ŠPANĚLSKÉMU MOTOCYKLU ÚSPĚŠNÉHO ZÁVODNÍKA PŘIBYL ŠPANĚLSKÝ VŮZ

Nejúspěšnější český motocyklový závodník Lukáš Pešek ozdobí při Brněnském závodě mistrovství světa svoji závodní kombinézu logem SEAT! Český importér těchto sportovních a dynamických vozů stal pro letošní sezonu Lukášovým partnerem, kterého tak bude od nynějška na jeho cestách doprovázet SEAT León Cupra.

Značka SEAT je se světem sportu dlouhodobě úzce spojená - její modely velmi úspěšně bojují na závodních okruzích šampionátu WTCC, nedílnou součástí sportovního image značky je také podpora sportovních akcí i jednotlivých sportovců a týmů. V České republice do „stáje SEAT“ v posledních letech patří zejména nejúspěšnější český cyklista, mistr světa ve fourcrossu Michal Prokop, v zahraničí SEAT letos partnersky vstoupil do „formule 1 ve vzduchu“ - seriálu Red Bull Air Race, v němž se utkávají nejlepší piloti světa a kde rozhoduje rychlost, přesnost a dovednost.

Lukáš Pešek letos v květnu získal zlato v závodě GP Číny ve třídě 125 se španělským strojem značky Derbi. Po téměř jedenačtyřiceti letech tak stanul český silniční jezdec na nejvyšším stupínku závodu mistrovství světa. Mladého závodníka, kterého k motocyklům přivedl – stejně jako mladšího bratra Karla – jeho otec, tak bude na místa bojů o medaile vozit SEAT León Cupra.

León ztělesňuje sport, dravost a dynamiku, tedy vlastnosti, které patří i k Lukáši Peškovi. Doufáme, že mu logo SEAT, umístěné přímo na srdci, přinese štěstí,” říká Petr Táborský, vedoucí českého zastoupení značky SEAT.
 
Lukáš Pešek se narodil v Praze 22. listopadu roku 1985. První závod, kterého se zúčastnil, byly minibiky v roce 1994. Po přestupu do dospělých stopětadvacítek se v roce 2002 stal mistrem České republiky a další jeho jezdecká kariéra už směřovala do světa. Po prvních úspěších v seriálu ME se dočkal i premiéry v prestižním mistrovství světa. První GP absolvoval na divokou kartu v roce 2002 na domácím okruhu v Brně. Vyzkoušel si nejen třídu stopětadvacet, ale i dvěstěpadesátky. V současné době již třetím rokem  startuje za tovární tým Derbi.

Lukáš Pešek se na své závodění dívá přes svůj nízký věk velmi zkušeně. „Mou snahou pro letošní sezonu i nadále zůstává umístění do třetího místa. Mým cílem je samozřejmě MotoGP, ale ta cesta bude ještě dlouhá a náročná. Nahoru se jde pomalu a těžce a dolů hrozně rychle,“ říká. „Lidi mi dříve moc nevěřili, ale já jsem byl převědčen, že na to mám. Nebral jsem moc vážně, co o mně říkají a šel jsem za tím podle svého. Dneska si myslím, že je dobře, že jsem se nenechal ovlivnit…“

 

PR  SEAT


 
 
Fotogalerie:   Tisková konference ke Grand Prix Brno 2007, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose