www.car.cz
 

Václava Pecha jun. čeká další těžká soutěž
     Pavel Jelínek


„V našem teamu vrcholí přípravy na tuto důležitou soutěž. Z Anglie se dnes vrátí náš nový motor, který do ladičských dílen Fordu putoval po sprintu v Brně. Nebyli jsme zcela spokojeni s jeho parametry a s jeho fungováním především v nízkých otáčkách. Proto ten návrat do Anglie. Máme příslib od anglických mechaniků, že tentokrát vše bude stoprocentní. Dnes by tedy motor měl být v republice a bude bezprostředně namontován do našeho závodního vozu. Zítra přijede specialista z Anglie aby seřídil jeho elektroniku přímo ve voze,“ komentoval Pech přípravu techniky před krumlovskou soutěží.

Rallye v Českém Krumlově je považováno řadou jezdců za jedno z nejkrásnějších ale současně nejtěžších v našem domácím šampionátu. Tratě se zde vyznačují úzkými asfaltovými cestami s řadou horizontů, které osvobodí soutěžní vůz na chvíli ze zemské přitažlivosti. „Divácky bývají tyto skoky na ostrých horizontech velmi atraktivní, na druhou stranu bych chtěl apelovat na diváky aby dodržovali základní zásady bezpečnosti a pokyny pořadatelů a sledovali dění na trati z bezpečné vzdálenosti. Těch skoků je v Krumlově snad nejvíc ze všech českých soutěží a tak i s ohledem na tuto skutečnost budeme pro krumlovskou soutěž připravovat jiné nastavení podvozku, než jsme použili při předchozí soutěži. Na úzkých klikatých cestičkách je důležité, aby vůz reagoval trochu jinak,“ prozrazuje něco z technických podrobností příprav Václav Pech jun.

Ten se vrací po roce na start do Českého Krumlova jako vítěz dvou posledních ročníků a nabízí se tedy otázka, jak moc je pro něj lákavá představa zvítězit na této soutěži i letos a tím pádem případně získat třetí vítězství v řadě. „Je to samozřejmě velmi hezká představa, ale do každého závodu vstupují všichni s cílem být co nejlepší a ve startovní listině je hned několik posádek, kteří disponují technikou i zkušenostmi takový cíl realizovat. Uděláme vše pro co nejlepší výsledek, ale jet od začátku na vítězství je nesmírně riskantní. Já osobně dám přednost být hlavně v cíli,“ říká Václav Pech jun.

Seat Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 28. května 2004 v Českém Krumlově. Rozhodující však bude sobotní etapa. Na jezdce čeká během dvou dnů celkem 750 kilometrů, kdy na 15 rychlostních zkouškách absolvují 191 ostrých kilometrů, na kterých se bude rozhodovat o vítězi soutěže. Ten je očekáván v Krumlově v sobotu v půl šesté večer.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz  

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose