www.car.cz
 

Interserie: V Mostě Ryschka zničil IndyCar Chevrolet!
     12.8.2007 14:45 - Vladimír Rožánek


Interserii v Mostě ovládl Milavec a Ryschka zničil IndyCar Chevrolet

 

V tradiční termínu se v Mostě konal další díl AvD Interserie Sprint Challenge, kde startoval nejen obhájce nejlepšího času mostecké dráhy, ale také monstrum z americké Indy Car, které vyhrálo 500 mil Indy.

 

Milavec v sobotu potvrdil roli favorita a se strojem Lola F3000 Cosworth F1 zvítězil. Při souboji o první místo ho v sobotu potrápil Indy Chevrolet v rukou Joachima Ryschky. Ten však svůj stroj při předjíždění pomalejších vozů rozmetal a krom ulomeného křídla, má zničenou i podlahu a poničenou kevlarovou karoserii, vůz tak zřejmě jen tak na trati neuvidíme. Druhý za Milavce pak dle předpokladů dojel Rakušan Gerstl s formulí Nissan F3000 a třetí místo zajel Ital Savoldi, který však již obdržel více, jak minutovou ztrátu se svým Lucchini Alfa Romeo.

 

V neděli opět v jízdě kraloval Peter Milavec s F3000, ale krom poškozeného vozu Ryschky, měl usnadněnou roli, když na startu se neobjevil ani Rakušan Gerstl s formulí Nissan F3000. Druhý nakonec dojel Ital Piccone s plackou Lucchini Nissan 3,0ltr., ale našeho Pavlíka s dalším prototypem cíl nečekal, když jeho vůz Lucchini do něj bohužel nedojel. ( pozn. red.: po menší kolizi v retardéru, když do něj  některý ze soupeřů vrazil ..)

 

Třetí v pořadí dojel nečekaně Němec Conrad s formulí Renault. V Mostě nestartoval ani jinak pravidelný účastník Václav Glogar s Eufrou F3. Milavec rekord ani v neděli nevylepšil a nejlepší sobotní čas patřil Ryschkovy s jeho zničeným Chevroletem Indy Car.

 

Výsledky AvD Interserie Sprint Most:

 

Sobota

Milavec (A) - Lola Ford Cosworth F1

Gerstl (A) Formel Nissan F3000

Savoldi (I) Lucchini Alfa Romeo 3,0

Romaninni (I) Lucchini Nissan 3,0

Conrad (D) formel Renault 2,0

Kochanski (PL) Dallara Mugen Honda F3

 

Neděle:

Milavec (A) - Lola Ford Cosworth F1

Piccone (I) - Lucchini Nissan 3,0

Conrad (D) - formel Renault 2,0

Schramm (D) - formel Renault 2,0

Baierle (D) - formel Renault 2,0

Sepputat (D) - formel Renault 2,0

 

Prototypy Lucchini ze stáje M.Pavlíka oživily startovní pole a navázaly na dávnou tradici, kdy Interserie patřila právě těmto vozům. Na startu závodu se však objevilo potěšujících 18 vozů. Další představení má AvD Interserie na Hungaroringu v Maďarsku.

 

Vláďa Rožánek

AvD Interserie Sprint Challenge 07

foto: Rolf Schindler,


 
 
Fotogalerie:   Interserie Most , květen 2006, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose