www.car.cz
 

Vyhodnocení fotosoutěže loňské BARUMky. FOTO zde !
     13.8.2007 02:38 - tisková zpráva


Při příležitosti konání 36. ročníku Barum rally Zlín 2006 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou Zlin Press production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry – digitální fotografie, barevná fotografie a černobílá fotografie.

 

Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum rally Zlín), Roman Ordelt (Zlin Press production) a Ing. Jan Regner (tajemník Barum rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění. „Není jednoduché vybrat nejlepší soutěžní práce. Velmi zdařilé snímky se nám opět sešly v digitální kategorii. Byli jsme potěšeni velkým zájmem o tuto kategorii.

 

Fotosoutěže se zúčastnila řada fotografů z okolních zemí, a tak můžeme hovořit o regulérní mezinárodní soutěži.  Rovněž zájem profesionálních fotografů je značný. Je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. Černobílá, ale překvapivě i barevná fotografie se dostává do ústraní, o čemž svědčí malý počet zúčastněných autorů,“  řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum rally Zlín.

 

 Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zlepšuje. Především velká úroveň je znatelná v digitální kategorii. V digitální fotografii přišlo od 234 autorů celkem 458 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila ještě pět ocenění.

 

Porota se rozhodla v barevné kategorii neudělit hlavní cenu, nicméně vedle dvou medailových cen, vyhodnotila ještě jednoho autora oceněním. V černobílé fotografii byla udělena pouze třetí cena a jeden autor byl oceněn. V barevné kategorii se zúčastnilo celkem 5 autorů, kteří zaslali celkem 20 fotografií, v černobílé kategorii zaslali 3 autoři 10 snímků.

 

 

Ceny do fotosoutěže věnovala prodejna BABYLAND ZLÍN – svět modelů a hraček, ráj pro děti a dospělé (více na www.babyland.cz), JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet, RALLY MODELS – Antonín Babík, firma ALITRON CZ, s.r.o. věnoval pro výherce finančních cen ve všech kategoriích celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu Rally a UNICARS CZ – Váš prodejce vozů Mitsubishi a Citroën (www.unicars.cz)

 

 DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:

1. cena Dalibor Benych,

Český Krumlov – 500 Kč

2. cena Ondřej Zeman,

Rožnov pod Radhoštěm – 300 Kč

3. cena Roman Kašpárek

Spytihněv – 200 Kč

 

Autoři oceněných fotografií v digitální fotografii:

Jiří Čech, Zlín

Pavel Kacerovský, Český Krumlov

Václav Novák, Praha

Libor Slaník, Kroměříž

Vít Šild, Valašské Klobouky

 

 

barevná kategorie:
1. cena neudělena

 

2. cena Rafal Roguski,

Gliwice (Polsko)  – 300 Kč

3. cena Jaroslav Homolka,

Kopřivnice – 200 Kč

Autoři oceněných fotografií v barevné kategorii:

Rafael Roguski, Gliwice (Polsko)

 

 

ČERNOBÍLÁ KATEGORIE:

1. a 2. cena neudělena

 

3. cen Rafal Roguski,

Gliwice (Polsko) – 200 Kč

 

Autor oceněné fotografie:

Jan Spurný, Brno

 

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 37. ročníku Barum rally Zlín 2007!

 

 

 

Ve Zlíně 12. srpna 2007                        Roman ORDELT     

       tiskový mluvčí                               Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Vyhodnocené snímky z FOTOsoutěže BR 2006

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose