www.car.cz
 

Supersport Trophy 2007 – boje ve velkém stylu s karamboly i s požárem !!
     13.8.2007 02:58 - tisková zpráva


Diváci viděli karamboly i hořící vůz

 

Hlavní závodní den Supersport Trophy 2007 se odvíjel jako série dramatických okamžiků a stovky diváků nadšeně aplaudovaly všem napínavým momentům. Zatrnulo jim při velké kolizi v dopolední jízdě poháru octavií, či požáru auta v mistrovském sprintu dvoulitrů. S napětím sledovali boje silných speciálů z DTM i druhý závod Interserie. Počasí sice zpočátku hrozilo deštěm, všechny závody se nakonec ale jely na suchém obutí.

 

Dopolední první závod Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu byl okořeněn obrovskou kolizí v Carecově šikaně. Jízda musela být dokonce zastavena červenými vlajkami a přivolaní zdravotníci vyprošťovali otřesené jezdce, z nichž jeden zůstal s problémy s krční páteří v mostecké nemocnici. Jako vítěz po restartování závodu dojel domácí jezdec Jan Bohuslav, který byl ale později diskvalifikován, protože mechanici spletli obutí a jedna z jeho pneumatik nenesla povinné označení. Pohárová pravidla jsou totiž velice přísná. To vyneslo do čela Michala Matějovského před Erikem Janišem a Janem Dostálem.

 

Pak přišel na řadu sprint mistrovské Divize 4, kde jely vozy s nad 2000 ccm. Třináctikolovou bitvu pro sebe už v kvalifikacích rozhodly mercedesy z DTM, za nimiž skončil karbonový speciál Audi Bohemia Racing Teamu. Tomu odpovídalo i konečné pořadí Charouz, Nimč, Maděryč.  Krom speciálů z DTM ovšem v Mostě kroužilo i monstrum Saleen Slováka Konopky, který skončil čtvrtý, Chevrolet Corvette pátého Martina Matzkeho, či Audi TT z DTM šestého Viliama Liedla. O strojích Porsche, Ferrari a BMW nemluvě.

 

Druhý závod poháru octavií  pro sebe ve finále rozhodl Erik janiš, který si tak upevnil vedoucí pozici v průběžném hodnocení seriálu. Za ním skončili jeho týmoví kolegové Jan Dostál a Michael Vorba. Skokanem závodu byl jednoznačně Bohuslav, který po startu z konce roštu dojel sedmý.

 

Nedělní druhou jízdu legendární Intersérie podle očekávání vyhrál držitel mosteckého traťového rekordu Peter Milavec na F3000 Lola-Cosworth. Rakušan se ani v předchozí kvalifikaci nepřiblížil ke svému nejlepšímu zdejšímu času a tak traťový rekord tentokrát zůstal nezměněn.  Druhý skončil s víc, než minutovou ztrátou Fabio Piccone na placce Lucchini – Nissan a bronz ukořistil Thomas Conrad na Formuli Renault.

 

Program nedělních závodů uzavírala sprintová bitva cestovních vozů Divize 4 o objemu do dvou litrů. Na roštu bylo přes tři desítky nejrůznějších vozů s piloty nejen z České republiky a Slovenska, ale vzhledem k zařazení mosteckého podniku do bodování šampionátu zóny střední Evropy, také z Polska, či Švýcarska.

 

Po celkem jednoznačném průběhu se vítězem stal Dan Michl na karbonovém speciálu z rodinné dílny s názvem Lotus Michl. Vůz, kterému se pro jeho bezkonkurenční výkony ve třídě dvoulitrů přezdívá „Kuřimská bestie“, byl představen letos zjara a především ve vrchařských závodech s ním už mladý Michl nasbíral několik vavřínů.

 

Za ním se umístil Martin Novotný s Opelem Speedster a třetí skončil Miroslav Forman na starším, ale stále skvěle fungujícím Audi A4 specifikace Supertourismo. Právě tento závod byl okořeněn dalším dramatem dne, když ze Seatu Leon Jozefa Majského začal v šestém kole vytékat benzín, který se později vzňal. Než došlo k uhašení hořícího vozu, startovní pole vodil Safety Car. Pak došlo k restartu, ovšem na pořadí už se nic podstatného nezměnilo.

 

Supersport Trophy 2007 byl víkend, kterým se Autodrom Most přichystal na vrchol sezóny. Matador Czech Truck Prix 2007 startuje už za dva týdny  ve dnech 24. – 26. srpna. Organizátoři už nyní všechny fanoušky srdečně zvou ke sledování českého podniku evropského šampionátu tahačů a slibují nezapomenutelnou podívanou.

 

 

(12.8. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Letní Most,Divize D4, foto Martin Straka,BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose