www.car.cz
 

Druhá část šampionátu MS moto odstartuje na brněnském okruhu
     14.8.2007 10:16 - tisková zpráva


Cardion ab Grand Prix České republiky

Mistrovství světa silničních motocyklů

Automotodrom Brno 17.-19.8.2007

 

 

Po letní přestávce se Mistrovství světa silničních motocyklů opět hlásí o slovo. Druhá část šampionátu odstartuje na brněnském okruhu pod názvem Cardion ab Grand Prix České republiky již o tomto víkendu.

 

Přestože zde nové osmilitry testovaly hned po skončení loňské Grand Prix, oficiální premiéru budou mít v Brně až o nadcházejícím víkendu. Oči diváků se budou upírat především na vedoucí duo Casey Stoner – Valentino Rossi.

 

Stonerova Desmosedici GP7 letos přejela cílovou čáru jako první celkem šestkrát. Australanův nejhorší výsledek v letošní sezóně bylo páté místo. Díky tomu má dnes 44 bodový náskok před druhým jezdcem celkového pořadí a pětinásobným mistrem třídy MotoGP, Valentinem Rossim. Stonerovi se letos jako jedinému navíc podařilo zlomit kletbu pole position: v Laguna Seca vybojoval pole position i vítězství v závodě, což se letos ve třídě MotoGP zatím nikomu jinému nepodařilo.

Rossi má přes sebou nelehký úkol: vytrvale sbírat body a přiblížit se Stonerovi na dosah. V Brně by mohl brát Rossi plný počet bodů – trať mu sedí, vyhrál zde již dvakrát a určitě bude chtít dokázat, že loňské Capirossiho vítězství bylo jen jednorázovou záležitostí.

 

Dvaadvacet bodů za Rossim je další jezdec, který má na Brno dobré vzpomínky: Dani Pedrosa, který už zde vyhrál závod 125 i 250ccm a letos by si jistě rád připsal vítězství v MotoGP. Loni dosáhl na třetí příčku a po letošním vítězství na Sachsenringu sebevědomím rozhodně nešetří.

 

Chris Vermeulen a Marco Melandri, kteří stáli na stupních vítězů v Laguna Seca, již podepsali kontrakty na sezónu 2008. Vermeulen zůstane u Suzuki a Melandri půjde k Ducati. Italský jezdec prokázal značnou dávku odvahy a sebezapření, když se ukázalo, že v USA startoval se zlomeninou kotníku. Díky této zdravotní komplikaci visí nad Melandriho startem v Brně otazník. Jeho týmový kolega Toni Elias se po zlomenině stehenní kosti naopak do šampionátu vrací.

 

Posledním jezdcem, který před Brnem překročil hranici sta bodů je šestý John Hopkins. Po neúspěchu v domácím závodě, kde měl v úvodním kole kolizi s Nicky Haydenem, se i on určitě bude chtít posunout v tabulce celkového pořadí směrem nahoru.

 

Dalším jezdcem, který se zotavuje po zranění, je Alex Hofmann. Na Sachsenringu si při pádu v tréninku zlomil ruku a lékaři mu museli kost zpevnit kovovou destičkou s patnácti šrouby. V Brně tak místo Hofmanna nastoupí Ivan Silva.

250ccm

Jorge Lorenzo, jehož přestup do MotoGP 2008 je již podepsán, míří za dalším titulem ve 250ccm. Na svého největšího rivala Alexe de Angelise má náskok dvaadvaceti bodů a pokud se mu druhá polovina sezóny vydaří stejně jako loni, nebude o jeho vítězství pochyb.

 

Na divokou kartu pojede v jednom týmu s Lorenzem v Brně Alex Debon, který již s Aprilií podepsal smlouvu na celou sezónu 2008.

125ccm

Z šesti nejlepších jezdců 125ccm loňské sezóny zůstali v této třídě letos jen tři. Ze všech nejlépe se podařilo prosadit Maďarovi Talmacsimu, i když od druhého Faubela ho dělí pouhé dva body. Třetí je Tomoyoshi Koyama a ze čtvrtého místa vše sleduje domácí jezdec Lukáš Pešek, který se však potýká se zdravotními problémy a jeho cílem je brněnský závod alespoň dokončit. 

 

  

Doprava


Doprava na Automotodrom Brno bude zajištěna autobusovými linkami 400 a 402.

Pravidelná autobusová linka 402 jezdí ze Starého Lískovce a bude zastavovat na zastávce Start za hlavními tribunami T2, T3 a T5.

Speciální autobusová linka 400 z bude jezdit z Mendlova náměstí na okruh a zpět zdarma (od pátku do neděle). 

 

 

Parkování


Návštěvníci, kteří přijedou na Automotodrom Brno vlastním vozem či motocyklem, mohou využít následujících parkovacích ploch:

 

Pro držitele vstupenek na sedadlové tribuny T2, T3 a T5 a přírodní tribuny E a G je nejvhodnější parkoviště naproti vstupu k tribunám T2, T3 a T5, tedy parkoviště P-VN.

 

Pro držitele vstupenek na tribuny A, B, C, D, F, T1, T4 a T6 je nejvhodnější parkoviště u Žebětína, tedy parkoviště P-Z, nebo velkokapacitní parkoviště Ostrovačice P-O. Z obou těchto míst bude v sobotu i v neděli zajištěna kyvadlová autobusová doprava na okruh a zpět zdarma.

 

Parkovné:     

Motocykl        100Kč/den

Automobil      150Kč/den

Autobus         700Kč/den

 

 PR MO


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007: havárie Hájka do Kárného a Bareše, foto Dan Michl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose