www.car.cz
 

Start v Prachaticích potvrdily i některé přední české posádky
     14.8.2007 10:28 - tisková zpráva


Po nelehkých jednáních s vlastníky silnic se nakonec pořadateli podařilo sestavit velmi zajímavou trať, která opět přinese řadu novinek, takže i pravidelní účastníci Prachatické rally nebudou ve výhodě proti jezdcům sprinterského seriálu, do kterého je letos premiérově Prachatická rally zařazena.

Mimo jezdců MČR ve sprintrally přivítají v polovině srpna Prachatice samozřejmě jezdce K4 Poháru České republiky v rally a dále mladíky bojující v Poháru mládeže.

Fanoušky a diváky bude jistě zajímat, že start v Prachaticích potvrdily i posádky, které se letošních bojů o sprinterské body pravidelně neúčastní. Důvodem je především poslední doladění vozů před nadcházející Barum rally. Ve startovní listině tak nebudou chybět jména jako Václav Pech, Karel Trněný, Václav Arazim a další jezdci ze současné české špičky.

Seznam přihlášených posádek nabízí téměř sedmdesát posádek. Uzávěrka příjmu přihlášek je sice již toto pondělí, ale vzhledem k víkendové rally v Pelhřimově počká pořadatel na opozdilce až do středy 8.8.2007.

Pro jezdce jsou tedy připraveny zajímavé tratě, pro diváky potom tradičně bohatý doprovodný program. V pátek od 15.00 hodin vystoupí skupina Theatre a součastně s technickou přejímkou od 17.00 bude probíhat na startovní rampě umístěné na Malém náměstí v Prachaticích slavnostní představení posádek, které ukončí ve 22.00 ohňostroj.

V sobotu od 15.00 hodin si budou moci u startovní rampy fanoušci rally na simulátoru vyzkoušet řízení vozu WRC a v 16.00 mohou diváci na startovní a cílové rampě přivítat první posádky. Poté bude následovat koncert skupiny Theatre a od 19.00 hodin bude také na tomto místě probíhat oficiální slavnostní vyhlášení V. Rally JVP system Prachatice.

Podrobné informace budou zveřejněny na stránkách www.autosport.cz a v oficiálním programu rally, který bude možno zakoupit na čerpacích stanicích v okolí Prachatic.

Pořadatelé V. Rally JVP system Prachatice Rallye Sport Promotion v AČR a město Prachatice přejí všem zúčastněným posádkám a divákům pěkný sportovní zážitek.

 

18. – 18. srpna 2007, Prachatice

Rallye Sport Promotion v AČR
Karel Švec

Web: www.rallyesport-pohar.cz


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007 - požár při sprintu, foto Karel Kubeš

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose