www.car.cz
 

KW Berg-Trophy opět na Slovensku a to v oblasti Pezinské Baby.
     15.8.2007 20:35 - tisková zpráva


PEZINSKÁ BABA

 

Ve dnech 10.-12.8.2007 se uskutečnil další ze závodů seriálu KW Berg-Trophy,  tentokrát na Slovensku v krásné přírodní oblasti Pezinské Baby. I když v pátek trochu poprchávalo, v sobotu i v neděli dokonce vysvitlo sluníčko a jezdci tak závodili na 5050 metrů dlouhé trati na suchém povrchu. Sešlo se celkem 128 jezdců ze čtyř zemí.

 

Po oba dny závody probíhaly téměř bez nehod, jen v sobotu došlo ke zdržení programu díky pozdnímu začátku a drobným prostojům kvůli poruchám vozů. Z toho důvodu se vše protáhlo až do večerních hodin a druhá soutěžní jízda nebyla dokončena. Na základě rozhodnutí ředitelství závodu se proto počítaly pouze výsledky první sobotní soutěžní jízdy.

 

Zazávodit si přijel také pan János Farkas z Maďarska, kterého jsme se zeptali na první dojmy.“Závody seriálu KW se mně líbí, obzvlášť trať zde, na Pezinské Babe. Chtěl bych se zúčastnit všech ostatních závodů do konce roku a příští sezónu absolvovat celou.“Pan Farkas jezdí s novým vozem Subaru Impreza WRX o výkonu 300 koní ve třídě ST+2000. K jeho největším úspěchům připomeňme rok 1992, kdy se stal mistrem Maďarska v rallye ve skupině B s vozem Lada VFTS.

 

Po oba dva dny  závodům opět kraloval vedoucí jezdec celkové klasifikace Miloš Zmeškal s formulovým vozem Ralt F3.V sobotu  se odehrával velký boj o druhé až čtvrté místo mezi druhým Martinem Šípkem (BMW M3), třetím Michalem Novickým (Faster Ninja) a čtvrtým Jaroslavem Čermákem (Škoda Octavia). Mezi těmito jezdci byl rozdíl pouhých 1,4 sekundy.V neděli pro poruchu odstoupil Michal Novický, takže souboj o stupně vítězů se odehrál pouze mezi druhým Čermákem a třetím Šípkem.

 

V jednotlivých třídách se největší konkurence sešla v ST+2000. V sobotu zde kraloval se superrychlým  vozem Porsche 966 Turbo Anton Penov (GX Tuning B.Bystrica). Do letošní sezóny konečně vstoupil i v sobotu třetí Norbert  Pöthe (Honda Civic Turbo). Tento slovenský jezdec zvítězil v neděli, kdy nechal za sebou po oba dva dny druhého Tomáše Erdélyiho (BMW M3).

 

Zajímavé souboje se odehrávaly i ve třídě E1-1150,  kdy oba dny vyhrál vedoucí jezdec celkového hodnocení této třídy  polák Krzysztof Kogut (Fiat Cinquecento). V sobotu i v neděli byl druhý s malou ztrátou Ivan Strmý (Škoda 1000 MB). Sobotní třetí místo obsadil Rastislav Šimon a nedělní zase Ivan Slujka, oba  s vozem Fiat TC Abarth.

 

Za čtrnáct dní se seriál KW Berg-Trophy přesune na Moravu, kde na  zkrácené verzi slavné trati Ecce Homo ve Šternberku budou jezdci mezi sebou bojovat o další cenné body.

 

StFi


 
 
Fotogalerie:   KW Berg Trophy 2007 v Pezinoku, SK, foto pořadatelů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose