www.car.cz
 

Manželé Newboundovi urazili na cestě okolo světa už sto tisíc km
     tisková zpráva


Vzdálenost 100.000 km padla 22. prosince ve Springfieldu v americkém Coloradu. Po novoročních svátcích vyrazí manželský pár 3. ledna do jižní Ameriky. Na své další cestě mají manželé Newboundovi naplánováno ještě překonat dva nejlepší světové výkony. Monika chce být první ženou, která v průběhu jedné cesty navštíví více než 105 zemí, což je stávající rekord. Kromě toho je jejich cílem se zapsat do Guinessovy knihy rekordů jako první manželský pár, který v průběhu jedné cesty projel na motocyklech sedm kontinentů.

"Od začátku cesty se nám podařilo zatím navštívit třicet evropských zemí, projeli jsme celou Skandinávii, státy bývalého Sovětského svazu, Japonsko, Mexiko, Kubu a od pobřeží k pobřeží jsme zavítali do 49 států USA," uvedla jednatřicetiletá Monika Duchoňová, která pochází z Brna a v mládí závodně plavala v brněnské Kometě. Po středoškolských studiích se před třinácti lety vydala do světa. Její o devět let starší manžel pochází z Anglie, byl vojákem a dvacet let se jako námořník plavil v ponorce.

Aby získali peníze na cestovatelský projekt, museli v Anglii prodat dům. Monika získala řidičský průkaz na motocykl půl roku před zahájením cesty.

"Zhruba čtyři tisíce kilometrů řídil motocykl mě, teprve po zdolání této vzdálenosti jsem začala motocykl řídit já," poznamenala Monika, která si za dosavadních dvacet měsíců strávených na cestě nejvíce cení přátelského přivítání ve všech zemích, které s manželem navštívili.

JPo

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose