www.car.cz
 

Při Barumce proběhne také výstava držitele Zlatého oka
     18.8.2007 09:10 - tisková zpráva


Během Barum rally Zlín proběhne výstava předního českého fotografa Petra Frýby s názvem adRAnaLLYn. Výstava bude umístěna v Baťově mrakodrapu (budova 21, Krajský úřad Zlínského kraje, 3. patro) v době od 20. do 31. srpna 2007.

 

Výstavu držitele významného ocenění Zlaté oko 2006 si můžete prohlédnout i v době konání Barum rally Zlín. Vernisáž výstavy za účasti představitelů veřejné správy, členů ředitelství Barum rally Zlín a předních jezdců se uskuteční v úterý 21. srpna v 17 hodin. Veřejnost je srdečně zvána k účasti!

 

PETR FRÝBA původně začínal jako grafik v grafickém studiu, ale zlom nastal v roce 2001. Tehdy na Rally Šumava vyfotil slavný kotrmelec Tomáše Hrdinky a celý fotoseriál otiskl časopis Svět motorů. (pozn.red.: kotrmelec i další fotky z Frýbových začátků můžete  vidět také ve  fotogalerii www.motormix.cz, kde u Pavla Jelínka tehdy autor začínal prezentovat své fotografie).

 

 Od té chvíle následovala trnitá, ale úspěšná cesta k profesionální fotografii. Mezi českými fotografy byl průkopníkem digitální fotografie v motoristickém sportu. Od začátků používá digitální zrcadlovky Canon a nedá na ně dopustit.

 

Se jménem Petra Frýby se můžete setkat v různých motoristických disciplínách. Kromě české a světové rally se pohybuje také na českých a evropských okruzích a závodech do vrchu. V letošním roce se stal oficiálním fotografem Švédské a Norské rally v mistrovství světa a je například dlouholetým fotografem Škoda Octavia Cupu na okruzích. Jeho fotografie pravidelně otiskují v časopisech Motorsport magazín, Rally, Svět motorů, Formule nebo v novinách MF Dnes.

 

K jeho největším úspěchům patří první místo v soutěži Zlaté oko 2006 (nejlepší fotografie z motoristického sportu od českého fotografa) a třetí místo ve stejné soutěži v roce 2005. K jeho zálibám kromě motorismu patří sport, především volejbal a rodina, kterou tvoří vedle manželky ještě dvě dcery Karolína a Leontýna.

 

Neváhejte a navštivte výstavu fotografa Petra Frýby, kde si prohlédnete na pět desítek atraktivních fotografií z automobilových rally doma i ve světě!

 

 

 

Ve Zlíně 17. srpna 2007                     

 

Roman ORDELT   

 

tiskový mluvčí Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007 objektivem Ladislava Kuruce

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose