www.car.cz
 

Ve Finské Heinole pokračuje třetím podnikem seriál ME Enduro
     19.8.2007 08:53 - tisková zpráva


ME Hainola - sobota 

Finské městečko Hainola, hostí další díl evropského šampionátu v enduru. Pořadatelé připravili 3 kola po cca 60 km trati a jezdci museli během 114 minut absolvovat trať jeden cross test a velmi náročný enduro test.


 „Dézeta“ měla něco přes 10 min a jediný kdo pokořil tuto časovou hranici byl fin Marko Tarkkala. Start na motokrosové trati, která má minulost jak evropských tak i světových šampiónů, vyhrál zde i „velký Stefan“ jedoucí v té době na stroji Suzuki . Po několika „vinglech“ se jezdi ztratili v lese kde bylo dlouhé stoupání s kamenama a zase kamenama zakončené uklouzanou skálou, pokračování ve skoro jednokolejné trati střídající výjezdy a sjezdy na rašelinovém nebo hlinito kamenitém podkladu dalo většině závodníkům řádně zabrat.

 

Když už měli jezdci poslední zbytky sil přišel cíl opět na motokrosové trati s překážkami z klád a betonových patníků…


 Cross test na louce o zhruba ž a půl minuty a taky trochu lesa.
Na enduru jsem viděl i věci nevídané místní fans zakazovali jakoukoli sebemenší pomoc závodníkům a dokonce jsem viděl i inzultaci jednoho doprovoda, který nerespektoval přání fans…


 Z našich se nejlépe vedlo Romanu Michalíkovi, který zajel nejlépe ve třídě E2 a nadělil na fabrické Betě jedoucímu Jari Mattilovi minutu dvacet, na dvoutaktu se tam ještě vklínilo Andrea Beconi, který dostal minutu a osm vteřin, dvacátý sedmý Zdeněk Čech. V E1 junior nejlépe Roni Nikander z Finska před Michalem Szustrem a Anžto Hellstenem z Finska, z našich 25. Fajstavr a 36. Chábera z Chrastavy, nedokončil Robert Kapajčík pro závadu na motocyklu.

 

V seniorské E1 zvítězil švédský rider Frederik Georgsson před finem Petteri Silanem a Darylem Bolerem z Velké Británie, z našich se nejlépe ukázal Tomáš Loukota za KBS na velmi pěkném sedmém místě a Martin Kuklík na 18.místě.

 

Ve třídě silnějších strojů sedlaných juniorskými závodníky vyhrál Simon Wakely, druhý Jonáš Karlson a třetí Facchin Mauritii, v našich barvách Tomáš Císař 10. , Petr Hušek 14. , mladší z bratrů Černých Michal 16. a starší Aleš 17. místo.

 

 Nejsilnější kubatura E3 se stala kořistí v současné době druhého ve světovém šampionátu Marka Tarkkaly, který nadělil druhému Wassinkovi  minutu čtyřicet tři a třetímu Timonenovi dvě minuty a nějaké setinky. Čtvrtý starší z Kuklíků Víťa, pátý Svitkko, devátý Klimeš.

 

 V absolutním pořadí se dala očekávat vláda Marka Tarkkaly, druhý Nikander, třetí Szuster, čtvrtý Roman Michalík, 20.Víťa Kuklík , 30.Svitko, 45.Loukota, 57.Císař, 78.Fajstavr,  85. Kuklík Martin, 81.Hušek, 107. Chábera, 108.Černý Michal, 117. Černý Aleš, 123. Čech, 


Zítra se jedou opět tři kola a budou na rozdíl dneška měřeny všechny testy.

Malé free galerie u článku.


martin

Výsledky: 1.den (v odkazech nahoře-modré, jsou třídy s časem)

 

PR KBS


 
 
Fotogalerie:   Enduro zavítalo do okolí Bechyně, foto týmu KBS, Martin Pichl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose