www.car.cz
 

León Cupra „dovezl“ Lukáše Peška až ke stupním vítězů v Brně
     20.8.2007 16:53 - tisková zpráva


SEAT PODPORUJE ČESKÉHO JEZDCE V MOTOCYKLOVÝCH GRAND PRIX

 

Nejúspěšnější český motocyklový závodník Lukáš Pešek, podporovaný značkou SEAT, zajel o víkendu během Grand Prix České republiky fantastický závod a vystoupil na stupně vítězů! Stal se tak dalším Čechem, kterému se to po více než 30leté přestávce na domácím závodě Mistrovství světa silničních motocyklů povedlo.

 

Masarykův okruh byl prvním místem, na kterém Lukáš Pešek svoji závodní kombinézu ozdobil logem SEAT. Český importér těchto sportovních a dynamických vozů se stal pro letošní sezonu Lukášovým partnerem, takže už v Brně mohl Lukáš přijet mezi davy fanoušků ostře žlutým Leónem Cupra, nejrychlejším modelem, který má SEAT ve své nabídce. „Jsme nadšeni ze skvělého výkonu, který Lukáš v Brně předvedl a srdečně mu k podiu blahopřejeme,“ říká Petr Táborský, vedoucí českého zastoupení značky SEAT.

 

Víkend se nevyvíjel zcela podle Lukášových představ. V páteční kvalifikaci sice obsadil první místo, ale ve druhé sobotní kvalifikaci přišel v rozhodujícím okamžiku tvrdý pád, naštěstí bez následků na zdraví. Kvalifikaci dokončil Pešek na náhradním stroji a nakonec se na startu nedělního závodu postavil na 5. místo.

 

Začátek závodu nevypadal právě nejlépe, ale od čtvrtého kola se držel mezi třetím a pátým místem. V závěru dramatického závodu byl dokonce i na druhém místě, ale do cíle ještě zbývala čtyři kola Masarykova okruhu. Nakonec se v posledním kole český motocyklový závodník probil na třetí příčku před Talmacsiho, vítěze kvalifikace, a dojel si tak pro třetí místo na stupních vítězů.

 

Po brněnském závodě je Pešek na výborném třetím místě průběžného pořadí světového šampionátu silničních motocyklů ve třídě 125 cm3.

 

PR SEAT


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Pešek při Cardion AB GP ČR 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose