www.car.cz
 

(Také) úřadující mistry Pecha s Uhlem čeká těžká Barum rallye
     21.8.2007 20:10 - tisková zpráva


Úřadující mistři České republiky v rallye Václav Pech jun. a Petr Uhel jsou právě na cestě do Zlína, kde budou bojovat o co nejlepší umístění v těžké zahraniční konkurenci, která se letos na Barumce sejde.

Účast na zlínské soutěži je pro každý team svátkem, kterým vrcholí domácí sezóna v automobilových soutěžích. Také plzeňská posádka Euro Oil teamu se do Zlína těší. Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem již znají pocity vítěze této těžké mezinárodní soutěže, když v roce 2003 dokázali ve Zlíně vyhrát. „Ano, víme jak chutná vítězství na Barum rallye, ale letos bude situace v boji o absolutního vítěze extrémně náročná. Barumky, po jejím zařazení do seriálu IRC mezi elitní evropské soutěže, se zúčastní řada posádek ze zahraničí.

Konkurence bude obrovská, vždyť patnáct posádek má mezinárodní prioritu FIA a zvučných jmen ve startovní listině jde najít celá řada. Jsou to všechno ostřílení borci, kteří mají zkušenosti ze startů na soutěžích Mistrovství světa a řada z nich jede s přímou tovární podporou některých automobilových značek.

I z tohoto důvodu mě velmi potěšilo, když nás pořadatelé zařadili mezi absolutní špičku a my budeme startovat s číslem 4,“ hovoří o nadcházejícím startu plzeňské posádky ve Zlíně Václav Pech jun.

Ten se během uplynulého víkendu postavil na start rallyesprintu v Prachaticích v rámci přípravy na těžkou zlínskou soutěž. Ovšem testování v Prachaticích nedopadlo tak úplně podle představ jezdce. „Chtěli jsme v Prachaticích doladit nastavení nově postaveného mitsubishi, se kterým pojedeme Barumku. Na třetí RZtě jsem špatně dobrzdil do jedné ze zatáček a s autem jsme skončili mimo trať. Odkud jsme se vlastními silami nebyli schopni dostat zpět na silnici,“ vysvětluje Pech.

Měli jsme štěstí v neštěstí, autu se až tak moc nestalo. Jsem rád, že náš výlet mimo trať odnesly jen plechy, jen mě mrzí, že jsem přidělal více práce navíc našim mechanikům, kteří místo dvou dnů poklidné přípravy budou muset pořádně „máknout“, aby auto stačili opravit,“ komentuje Václav Pech jun. průběh příprav na Barum rallye.

Na soutěž do Zlína se chystá velké množství diváků, pořadatelé odhadují, že celou soutěž během tří dnů bude přímo v centru dění ve Zlíně a na rychlostních zkouškách v jeho okolí sledovat 250 000 lidí. Zařazení této soutěže do mezinárodního seriálu IRC, který má velkou mediální podporu, přinese další miliony především evropských diváků, kteří reportáže z této soutěže budou sledovat v televizních přenosech.

Fanoušci si jistě nenechají ujít přímé souboje naší domácí soutěžní špičky, která startuje většinou s produkčními auty, s evropskou špičkou tohoto sportu, když tito jezdci pojedou především s vozy kategorie S2000. „Moc se na tento souboj těšíme a já osobně mám pro Barum rallye takové dva hlavní cíle. Ten první je pro mě zisk maximálního počtu bodů v domácím šampionátu, který máme skvěle rozjetý, ale k jistotě zisku mistrovského titulu nám ještě pár bodů chybí. Chtěl bych je získat právě zde.

Druhý můj cíl je porovnat se s evropskou jezdeckou špičkou v tomto přímém souboji, i když jsem si vědom, že je to trochu v rozporu s tím prvním cílem, chceme pro co nejlepší umístění udělat maximum. Jak dopadne porovnání naší a jejich techniky vůbec v tomto okamžiku nedovedu odhadnout.

Na naší straně by měla být výhoda znalosti tratě, neboť Barumka se pojede letos po některých stejných úsecích jako loni, ale naši zahraniční soupeři jsou takoví profesionálové, že jim budou tři průjezdy na seznámení se s tratí určitě stačit. Těším se také na naše fanoušky a pevně věřím, že o sobě dají kolem trati vědět,“ říká ještě Václav Pech jun.


Posádka Euro Oil teamu se během úterý přesouvá do Zlína, kde jí čekají seznamovací jízdy. Soutěž samotná začne pak v pátek večer, kdy za nastupující tmy posádky absolvují první rychlostní zkoušku. Ta se jede přímo v ulicích města Zlín. Během soboty pak jezdci absolvují dalších osm rychlostních zkoušek a v neděli pak ještě šest měřených testů, když celá soutěž měří 748,77 km . Vítěz soutěže se očekává na cílové rampě ve Zlíně v neděli 26.8.2007 kolem čtvrté hodiny odpolední.
  


Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 21.8.2007


 
 
Fotogalerie:   Atmosféra při GP Brna, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose