www.car.cz
 

První vyhraná "Evropa" pro Zapletala s Janáčkem s novým speciálem
     21.8.2007 22:03 - tisková zpráva


První vyhraná "Evropa"!!!

Jen ve zkratce: „první start na Baja GB + první start s novým vozem = první vítězství v evropském poháru Baja pro posádku Zapletal - Janáček

Třetí podnik mezinárodního šampionátu cross country rallye – Evropského poháru Baja přinesl první historické vítězství pro České, a zároveň Maďarské barvy!

Posádka Zapletal – Janáček totiž jezdí s Maďarskými mezinárodními licencemi, ale za Český tým OffROADSPORT CZ. Od prvních rychlostek bylo vidět, že v novém tovární Mitsubishi L200 i posádce je velký potenciál a po pátečním seznamovacím prologu hned v sobotu ráno druhou RZ Mirek Zapletal vyhrál. I když pár kilometrů před cílem se objevil technický problém v podobě klouzající spojky.

Tovární Mitsubishi nemá rádo vodu a ihned po projetí dvou brodů před cílem RZ se to projevilo na karbonové spojce. Na neštěstí ve Walesu celý víkend pršelo a tak se tým potýkal s touto závadou prakticky v každé rychlostní zkoušce. I přesto ještě v sobotu Mirek vyhrál čtvrtou RZ a byl po sobotě na druhém místě absolutního pořadí.

Vedl loňský mistr Evropy Marc Blazquez a za naší posádkou byl s odstupem sedmi minut Ruský šampión Boris Gadasin, vítěz letoší Italián Baja. Zdeněk Pořízek s Přemkem Korejzem byl po sobotě na skvělém devátém místě a na čtvrtém v dieselech. Hned v první nedělní rychlostce přestal Marcu Blazquezovi řadit jeho Nissan Pathfinder a tak se dostala naše posádka Zapletal – Janáček do průběžného vedení závodu.

Přestože všechny nedělní RZ vyhrál Boris Gadasin, Mirek Zapletal si podržel druhá místa a celkově zvítězil s náskokem téměř tří minut. Za Gadasinem pak zela velká časová díra a na třetím místě se nakonec objevil Hamad Al-thani z Quasaru, který jel na Mitsubishi Pajeru Di-D. Vyhrál tak třídu T1 diesel.

Zdeněk Pořízek se postupně propracoval na sedmou pozici a poskočil na třetí místo v dieselech. Mirek ke svému premiérovému vítězství dodal: „…vůbec bych to nečekal, po úvodních problémech se spojkou bych na vítězství nevsadil ani korunu! Stále se nám mlžilo, díky počasí, přední okno a trať byla po úvodním kole už pěkně rozbitá.

Míla se měl se stěrkou na okno co ohánět, abych něco vůbec viděl a tak bych závod zařadil asi mezi ty nejnáročnější. S autem jsme se prakticky učili, ale nakonec to díky všem okolnostem klaplo na jedničku! “. Náročné trati ve Walesu tak prověřili nejen posádky, ale i techniku, která musela odolávat stálemu dešti a bahnu.

Tým se teď rychle vrací domů do Dřevohostic, aby se oba vozy co nejlépe nachystali na následující víkend, kdy se jede HunGarian Baja v okolí Veszprému.

Další foto je zařazeno na našich stránkách www.offroadsport.cz. V krátké době zařadíme i nejlepší záběry z naší „on board“ kamery!

Za celý OffROADSPORT CZ tým

přeje pěkný den

Míla Janáček


Konečné pořadí BAJA GB 2007 po osmé SS:

1. ZAPLETAL/JANACEK CZ/CZ Mitsubishi L200 5:42:50
2. GADASIN/MIRONENKO RU/RU Nissan Navara - 2:54
3. AL-THANI/SARYAN QA/QA Mitsubishi Pajero - 25:44
4. TERMENS/VILALTA E/E Mitsubishi Montero - 36:41
5. HOPKINS/ TOROSYAN GB/GB Land Rover Discovery - 40:33
6. Van DEIJNE/ROSEGAAR NL/NL Mitsubishi L200 - 43:00
7. PORIZEK/KOREJZ CZ/CZ Mitsubishi Pajero - 51:15

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Prachatice 2007 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose