www.car.cz
 

FIA GT Brno – druhé vítězství Sallenu S7-R
     Vladimír Rožánek


Do závodů GT tentokráte zasáhly hned 3 stroje N-GT s českými jezdci.
Byl to Vonka Racing s posádkou Vonka – Konopka s Porsche N-GT, a Slovenský team Machánek, který nasadil dva vozy Porsche N-GT s posádkami J. Honzík – Machánek, a Venc – Rácz.

První kvalifikace do nedělního tříhodinového závodu byla tak rychlá, že se již nikdo nedokázal v druhé části zlepšit. V kvalifikaci zvítězila vítězná posádka z Hockenheimu – Bobbi, Gardel na voze Ferrari 550 Maranello teamu BMS Scuderia Italia a zajistila si pole position. Na místě druhém skončil Sallen S7-R jezdců Alzena a Bartelse ze stáje Vitaphone Racing, třetí skončilo další Ferrari 550 Maranello s posádkou Capellari – Gollin.. V N-GT si nejlépe vedli v tréninku Pescatori .- De Simone s Ferrari 360 Modena.

Nedělní závod se nejlépe povedl Sallenu S7-R posádky Alzen – Bartels, která svým soupeřům odjela už se začátku závodu, kde se projevila hmotnostní výhoda jejich vozu oproti Ferrari. Na dalších místech sváděly souboje vozy Ferrari 550 M stájí BMS Scuderia Italia a Care Racing. Smůlu si tentokrát vybrala posádka Bobbi – Gardel, jenž odstoupila se svým Ferrari 550 tři kola před cílem ze druhého místa, klasifikováni byli až na 14. místě. Dobrý výsledek, v podobě druhého místa, udělali Wendlinger – Mělo Jun. na voze Ferrari 575 M.
Nejrychlejší kolo závodu zajela vítězná posádka Alzen – Bartels na Sallenu S7-R s časem 1:59:417s.

Naši jezdci Jan Vonka a Jaroslav Honzík si po projetí cílem připsali další cenné body do hodnocení třídy N-GT. V klasifikaci třídy N-GT figuruje Jan Vonka na pěkném 11. místě. Jaroslav Honzík ze stáje Machánek Racing je po svém prvním letošním vystoupení v závodech N-GT na místě dvacátém.
Bohužel si žádné body z Brna neodvezl Josef Venc, kterému společně s Maďarem Ráczem nevydržela technika.

Výsledky FIA GT BRNO
1. Alzen/Bartels – Vitaphone Racing – Sallen S7-R
2. Wendlinger/Mělo – JMB Racing – Ferrari 575 M
3. Capellari/Gollin – BMS SCUDERIA ITALIA – Ferrari 550 Maranello
4. Peter/Babini – G.P.C. Squadra Corse – Ferrari 575 M
5. Cambell-Walter/Deryshbire – Creation Autosportif – Lister Storm
6. Seiler/Konrad/Becker – Konrad Motorsport – Sallen S7-R
10. Pescatori/De Simone – G.P.C. Squadra Corse – Ferrari 360 Modena N-GT
20. Vonka/Konopka – Vonka Racing – Porsche 996 GT3
22. Machánek/Honzík – Machánek Racing – Porsche 996 GT3 RS

Další závod je na programu v anglickém Donnington Parku 27. Června.

 

Vl. Rožánek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose