www.car.cz
 

Ve Sports Car Challenge v Mostě 30 vozů na startu
     23.8.2007 14:44 - Vladimír Rožánek


Na 30 vozů bude ve Sports Car Challenge o víkendu brázdit povrch mosteckého autodromu, kde se jede FIA Truck Racing Cup.

Na start do Mostu v kategorii prototypů se přihlásilo 19 prototypů a 11 GT vozů.

Letošní premiéru by měl obstarat v Mostě Angličan Mike Roberts na Lole BK40 s motorem AER, Švýcar Fischer přiveze z Anglie repasovaný prototyp PRC BMW a bývalé mistrovské auto po W.Payrovy přiveze jeho krajan Bösch. Jedná se o vůz PRC BMW, který má k dispozici 380PS. Další Rakušan Hämmerle se přestěhoval také do silnější divize 2 a k bodům bude uhánět v PRC BMW 3,0ltr..

V divizi 1, do 2000ccm3, odstartuje 11 vozů a hlavním favoritem zůstává K.H. Matzinger z Rakouska na PRC Honda CN, kterému největší problémy nastanou v soubojích s Francouzem Haberkornem a Němcem Münchem na Normách Honda.

Divize 2, pro prototypy nad 2000ccm3, bude napínavá, protože mimo Payra na novém PRC BMW 3,2ltr, bude startovat i Němec Beisel s novým PRC Nissan 3,0 V6, se kterým zvítězil při posledním závodě. v této divizi uvidíme i Piuse Truffera ze Švýcarska na PRC BMW, ale také Martini Alfa Romeo V6 se Švýcarem Gärtnerem.

GT vozům zatím v pořadí dominuje Martin Brückl na Porsche 997 Cup, přihlášen je i jeho stájový kolega Wagner, který jezdil vloni Interserii a Koglbauer Motorsport přiveze do Mostu dvě Porsche 996 Cup. Naši diváci znají Bulhara Talkanitsu, který jezdí s Renauerovým Porsche 911 GT3.

Jeden závod absolvují jezdci Sports Car Challenge v sobotu a druhý v neděli.

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2007

 


 
 
Fotogalerie:   Prototypy z brněnského SCC

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose