www.car.cz
 

Matějovský se stal v Mostě smolařem sobotního dne
     25.8.2007 23:15 - tisková zpráva


Janiš opět na Pole Position, radoval se i Brejla

 

Matějovský se stal smolařem dne

 

Závody pohárových octavií v rámci Matador Czech Truck Prix na Autodromu Most mají neopakovatelnou atmosféru. Už sobotní kvalifikace pozorovaly tisíce diváků, kteří s napětím sledovali změny v pořadí. A nebylo jich málo. Vítězem finální rozjížďky se stal Erik Janiš před Václavem Brejlou a navrátilcem Františkem Doškem.

 

V dopolední volné jízdě i pozdější oficiální kvalifikaci zajel nejlépe Petr Fulín, který také tento víkend přesedá mezi dvěma koncepčně zcela odlišnými vozy. Účast ve dvou značkových pohárech mu ale podle všeho svědčí a dokáže se rychle adaptovat. Druhému Dostálovi nadělil tři desetiny sekundy a třetímu Jiráskovi skoro pět. Čtvrtý nejlepší čas předvedl Milan Vaňkát, pátý Vorba a šestý Brejla.

 

Týmového šéfa následoval sedmý Vršínský. Překvapením byla až osmá pozice Erika Janiše a překvapením z opačného konce bylo deváté místo Dana Skalického. Do odpoledního Superpole se vešel ještě i desátý František Došek, který se do poháru vrátil po skoro dvouleté pauze.

 

Loni jsem jezdil soutěže a letos byly nějaké potíže s rukou. Teď je všechno v pořádku a možnost startu v poháru jsem uvítal,“ svěřil se jezdec, který jen velice nerad slyšel statistický údaj, že je ve startovním poli nejstarší. Pětapadesátku si ale nepřipouští a odpoledne předvedl, že s mládím ve startovním poli dokáže držet krok.

 

Jedno samostatné ostré kolo, které dostalo deset nejlepších k dispozici pak zajímavě zamíchalo pořadím na roštu pro nedělní první závod. Pokud to vezmeme popořádku, favorizovaný Fulín skončil až šestý, Dostál sedmý, Jirásek čtvrtý a pohoršil si i Vaňkát, na kterého zbyla devátá příčka. Vorba chyboval a probrždění před šikanou ho odsunulo až na desáté místo na roštu.

 

Velmi pěkně naopak zajel Brejla, který bude startovat druhý. Polepšil si i Vršínský, který pojede pátý. Janiš zajel nejlepší čas, ale Brejlu překonal o pouhé dvě setiny. Skalický byl osmý a Došek, který jízdy zahajoval, skončil v závěrečném účtování třetí! Vzhledem k tomu, že startuje za stáj Václava Brejly, panovalo v jejích boxech veselí. „Tohle je prostě nádherné, Auto Brejla je v první, druhé i ve třetí řadě na roštu,“ rozplýval se Václav Brejla.

 

Jasným smolařem dne byl Michal Matějovský, kterého v kvalifikaci potkala porucha elektroniky. Vynechávající zapalování vedlo k tomu, že přemíra nespáleného benzínu nakonec chytla v katalyzátoru a vůz v boxech začal hořet. Pořadatelé jej naštěstí uhasili, ale mechaniky čekala kompletní oprava elektroniky a Michala, který nezajel jediné rychlé kolo, čeká v neděli start až z konce roštu.

 

Tedy alespoň pro první závod, který je naplánován na 11 hodin a 5 minut. Podoba startovního roštu pro odpolední druhou bitvu, která bude odtrhována ve 14 hodin a 10 minut, zatím logicky známá není.

 

Jisté je, že desítky tisíc diváků v Mostě v neděli kromě atraktivních bojů těžkotonážních speciálů v rámci Evropského mistrovství závodních tahačů uvidí také dva závody Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu 2007.

 

 

(25.8. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pozvánka na Trucky do Mostu - sobotní foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose