www.car.cz
 

Kompletní WRC program Peugeot Sport. 307 WRC
     tisková zpráva


 Po čtyřech letech plné účasti v šampionátu WRC, které zahrnovaly tři po sobě jdoucí roky dominance nad soupeři a sezoně 2003, kdy se nepodařilo čtvrtý titul obhájit, přebírá štafetový kolík od 206 WRC Peugeot 307 WRC. S celkovou bilancí 24 vítězství a 41 umístěních na stupních vítězů se 206 WRC postarala o zápis do novodobé historie tohoto sportu.

Nová 307 WRC začne od nuly hned od první soutěže sezony 2004 v Monte Carlu. Její homologace proběhne k datu 1. leden 2004. TEAM PEUGEOT TOTAL Marcus Grönholm/Timo Rautiainen a Freddy Loix/Sven Smeets absolvují s dvěma 307 WRC všechny soutěže světového šampionátu WRC 2004. Protože nová pravidla FIA umožňují střídání posádek na druhém voze a Peugeot se může rozhodnout pro vyslání specialistů na určitý povrch do některých soutěží. V těchto případech bude připraven pro Freddyho Loixe i třetí vůz.

 Hlavním společným cílem bude opětovné získání titulu mistra světa mezi značkami, oba jezdci - Marcus i Freddy - budou moci obhajovat své pozice v šampionátu jezdců každý sám za sebe. 307 WRC Nová zbraň týmu Peugeot se poprvé rozjela přesně před rokem. Od té doby prošla intenzivním testovacím programem na asfaltových i šotolinových površích. Vývoj auta dospěl k dnešnímu dni do takové fáze, že je schopno hájit barvy Peugeotu v soubojích se silnou konkurencí.

NOVÉ PARTNERSTVÍ S ESA Peugeot Sport s potěšením oznamuje navázání partnerství s Evropskou vesmírnou agenturou - European Space Agency (ESA). Spolupráce se bude odehrávat na poli využití vesmírné technologie včetně materálů a simulací pomocí software vyvinutého agenturou ESA. INVESTICE DO MLÁDÍ Vedle oficiálně jmenovaných jezdců budou z WRC programu těžit i další mladé naděje na vozech Peugeot 206 WRC specifikace 2003, připravovaných týmem Bozian Racing: - Francouz Nicolas Vouilloz: Po úspěších ve French 206 Trophy v roce 2003 a jednorázovém úspěšném startu s 206 Super 1600 v listopadové Rallye du Var, podepsal 27-ti letý jezdec s Peugeotem dvouletý kontrakt coby tovární jezdec.

Program bývalého světového šampiona v jízdě na horských kolech začíná na lednové Rallye Monte Carlo a zahrnuje šest soutěží v roce 2004 a dalších osm v roce 2005. - Švéd Daniel Carlsson, také 27-ti letý, třetí v juniorském šampionátu JWRC v roce 2003. S podporou svého sponzora Olsberg se v sezoně 2004 zúčastní nejméně osmi soutěží, včetně domácí Švédské rallye. - Portugalec Miguel Campos, 29-ti letý, druhý v Mistrovství Evropy 2003, bude startovat nejméně ve čtyřech soutěžích WRC šampionátu 2004 počínaje Monte Carlem.

Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose