www.car.cz
 

Milan Bezák dvakrát druhý ve Sports Car Challenge
     29.8.2007 22:53 - Vladimír Rožánek


Na startu dalšího závodu Sports Car Challenge, který se jel o víkendu, ve společnosti FIA Truck Racing Cupu, stálo na startu plných 24 vozů, včetně Milana Bezáka s vozem Porsche 911 GT3 Cup, kterému se podařilo vybojovat dvě druhá místa ve své divizi.
 
Prvnímu kvalifikačnímu tréninku dominoval překvapivě Rakušan Matzinger na PRC Honda CN, ze slabší divize 1. Ta se vyznačuje vozy do 2000ccm3, oproti divizi 2, ve které startují prototypy s obsahem nad 2000ccm3, povětšinou s motory 3ltr..
Joerg Peham, ze stáje PRC se nakonec závodního svezení ve svém novém voze PRC BMW nedočkal. Původně měl startovat s tímto strojem Rakušan Bösch. Vůz objel pouze několik okruhů ve volném tréninku, ve kterém jeho naděje vyhasly. Obdobně dopadl vůz Francouze Haberkorna, který jen nečině postával v boxu.
 
Prvnímu závodu kraloval jasný favorit Wolfi Payr s PRC BMW 3,2ltr a na druhého Němce Kormanna s PRC BMW 2,5ltr nasbíral necelé 3 sekundy. Třetí skončil vítěz kvalifikace Matzinger, ale ten stejně zvítězil ve slabší divizi 1. Gerd Beisel z Německa se zcela novým vozem PRC Nissan V6 3,0ltr. závod bohužel po srážce s Pfefferkornem jízdu nedokončil a patřilo mu až 17. místo. V první zatáčce po startu taktéž skončil Fischer s poškozeným křídlem a Mike Roberts s Lolou AER z úvodní srážky vyvázl s velkou ztrátou, kterou okořenil sice závod, ale na lepší, než 16. místo to nakonec nestačilo.
 
V GT vozech dominoval Rakušan Brück s Porsche 997 Cup a hned za ním skončil Slovák Milan Bezák na dalším voze Porsche 911GT3 Cup, pro kterého to znamenalo v dané konkurenci pěkný výsledek. Stal se tak jediným pilotem z bývalého Československa, který závod absolvoval. Třetí místo v ,,gtéčkách,, pak obsadil sjezdař Patrick Ortlieb z Rakouska na Porsche 996 Cup.
 
Druhou kvalifikaci pak ještě překvapivěji vyhrál Švýcar Fischer, který měl pro závody v Mostě vůz dovezený z Anglie, kde jezdil BritCar. Třistaosmdesát koní bylo znát. Ve druhém závodě se pěkně držel hned po startu na čele, což čekal jen málokdo. Němec Beisel s PRC Nissan V6 ho sice předjel, ale Fischer na něj v cíli ztratil jen půl sekundy a závod byl dramatický až do konce.
 
Třetí místo z Mostu opět odvezl do Rakouska K.Matzinger s prototypem PRC Honda CN. Adi Gärtner s Martini Alfa Romeo V6 si v neděli poopravil reputaci svým pátým místem, když v sobotu po hodinách dokončil jízdu v hloubi pole. Druhé a třetí místo ve slabší divizi 1 získaly vozy Norma s piloty Münchem a Švýcarem Hunzikerem, který startoval v Mostě poprvé.
 
K hezkému souboji se nechal vyprovokovat Milan Bezák, který se chvílemi přibližoval k vítězi mezi GT vozy Rakušanu Brücklovi, který disponoval novou technikou. Třetí pak s odstupem dojel Arnold Wagner, který ještě v loni jezdil s Reynardem Interserii. Zklamáním byl druhý závod pro Payra, kterému vůz odmítl poslušnost ještě v zahřívacích kolech. Také Mike Roberts s Lolou B2K 40 Aer  v závodě nestartoval, a tak nedělní představení bylo chudší toho sobotního.
 
Výsledky Sports Car Challenge Most:
 
Sobota:
W.Payr (F) – PRC 07 BMW 3,2ltr. – D2
P.Kormann (D) – PRC BMW 2,5ltr. – D2
K.Matzinger (A) – PRC Honda CN 2,0ltr. – D1
T.Wolfert (D) – MRP Opel CN – D1
G.Münch (D) – Norma M20 Honda CN – D1
M.Brückl (A) – Porsche 997 GT3 Cup – D3
A.Gärtner (CH) – Martini Alfa Romeo V6 – D2
M.Schultis (D) – PRC 07 Honda CN – D1
M.Bezák (SK) – Porsche 911 GT3 Cup – D3
P.Ortlieb (A) – Porsche 996 Cup – D3
 
Neděle:
G.Beisel (D) – PRC 07 Nissan 3,0 V6 – D2
G.Fischer (CH) – PRC BMW 3,0ltr. – D2
K.Matzinger (A) – PRC Honda CN 2,0ltr. – D1
P.Kormann (D) – PRC BMW 2,5ltr. – D2
A.Gärtner (CH) – Martini Alfa Romeo V6 – D2
G.Münch (D) – Norma M20 Honda CN – D1
H.Hunziker (CH) – Norma M20 Honda CN – D1
T.Wolfert (D) – MRP Opel CN – D1
M.Brückl (A) – Porsche 997 GT3 Cup – D3
M.Bezák (SK) – Porsche 911 GT3 Cup – D3
 
 
Vláďa Rožánek
Sports Car Challenge 2007

 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge při truckách v Mostě © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose