www.car.cz
 

Evropské prvenství: on-line nástroj pro zákazníky skladující zemní plyn
     3.9.2007 11:08 - tisková zpráva


OMV Aktiengesellschaft
 
OMV Gas inovuje své služby v oblasti poskytování skladovacích kapacit
u            Evropské prvenství: on-line nástroj Click & Store pro zákazníky skladující zemní plyn
u            Uzavírání smluv jediným kliknutím

Společnost OMV Gas od září nabízí svým zákazníkům v evropském měřítku jedinečnou on-line službu, která umožňuje rychlé a jednoduché využívání skladovacích kapacit. Díky internetovému nástroji Click & Store si plynárenští zákazníci, kteří mají o skladování zájem, během několika hodin vyřídí vše potřebné k získání požadované kapacity. Smlouva se rovněž uzavírá po síti, její příprava si vyžádá minimum času. Individuální požadavky zákazníků lze vyřídit kdykoli, stačí jen krátká zpráva.   
 
OMV Gas je prvním poskytovatelem skladovacích kapacit na evropském trhu, který svým zákazníkům nabízí možnost uzavřít smlouvu on-line, pouze na základě krátké zprávy – takřka na jedno kliknutí myší. Zatímco dříve si celý proces vyžádal okolo pěti dnů, než se služba zprovoznila, s Click & Store je to otázka hodin. Tato služba je k dispozici čtyřiadvacet hodin denně.
 
Nástroj je inovací před rokem představené služby online rezervace kapacit Online Capacity Booking. Díky ní zákazníci OMV pomocí internetu mohou jak zadávat požadavky na transportní a skladovací služby, tak i vybrat konkrétní produkt, kapacitu a dobu trvání. Detailní informace a návod ke službě Click & Store jsou k dispozici na www.omv.com.
 
Další informace:  
Plynárenští zákazníci jsou producenti zemního plynu, obchodníci se zemním plynem, nebo plynárenské společnosti mající smlouvu s OMV Gas GmbH.

OMV Gas International
OMV Gas International – dceřiná společnost OMV Aktiengesellschaft – je klíčovou společností skupiny OMV v plynárenském sektoru. Ve střední Evropě patří mezi přední společnosti v oboru. Je strukturována do dvou divizí:  obchod a prodej (pobočky EconGas a Petrom Gas) a skladování a logistika (OMV Gas GmbH, Central European Gashub, Nabucco Gas Pipeline International a Adria LNG). V roce 2006 společnost prodala 14,1 miliardy kubických metrů plynu a prodané transportní kapacity se vyšplhaly na 47 miliard kubických metrů. OMV představuje důležitou součást evropské plynárenské sítě. Kromě Rakouska se podílí I na zásobování Německa, Itálie, Francie, Slovinska, Chorvatska a Maďarska.      

OMV Gas GmbH
OMV Gas GmbH je dceřinou společností OMV Gas International GmbH a poskytuje logistické služby v rámci evropské plynárenské sítě. Díky potrubní síti o celkové délce 2 000 kilometrů hraje důležitou roli v zásobování Evropy plynem. Zhruba třetina ruského plynu, který směřuje do Evropy, jde přes stanici v Baumgartenu. Infrastruktura se nadále rozšiřuje tak, aby s ohledem na rostoucí spotřebu umožnila zabezpečit dodávky. Do roku 2011 chce OMV zvýšit transportní kapacity na 58,5 miliardy kubických metrů. Současné skladovací kapacity dosahují 2,1 miliardy kubických metrů.      

OMV Aktiengesellschaft
OMV Aktiengesellschaft je největší rakouskou průmyslovou firmou s volně obchodovatelnými akciemi. Její celkové tržby v roce 2006 činily 18,97 miliardy eur, počet zaměstnanců 40 993 a tržní kapitalizace cca 13 miliard eur. Co se týče rafinace a marketingu, je OMV aktivní ve 13 zemích. Průzkumné a těžební aktivity provádí OMV v 18 zemích čtyř kontinentů. OMV podniká i v plynárenství. Ročně prodá více než 14 miliard kubických metrů zemního plynu. Předávací stanici v Baumgartenu projde ročně 47 miliard kubických metrů zemního plynu. Central European Gas Hub, dceřiná společnost OMV Gas International, patří mezi tři největší předávací stanice v Evropě.
 
Po odkupu většinového podílu v největší rumunském Petromu se společnost OMV stala největší ropnou a plynárenskou společností ve střední Evropě se zásobami ropy a zemního plynu přes 1,3 miliard barelů ropného ekvivalentu, denním objemem těžby kolem 322 000 barelů a roční kapacitou rafinérií 26,4 milionů tun. OMV v současné době provozuje více než 2 528 čerpacích stanic ve 13 zemích. Tržní podíl skupiny v oblasti rafinace a prodeje v Podunají dosahuje 20 %.
 
Svoji pozici v Evropě OMV posílila i v roce 2006 – akvizicí 35,2 % Petrol Ofisi, přední turecké společnosti. 
 
V červnu 2006 OMV založila OMV Future Energy Fund, plně vlastněnou pobočku, která má podporovat projekty zaměřené na obnovitelné zdroje energie. S více než 100 miliony eur má přispět k zahájení přeměny z ryze ropné a plynárenské společnosti na energetickou skupinu, která ve svém portfoliu počítá i s obnovitelnými energiemi.
 
OMV
Tiskové oddělení:
Bettina Gneisz
Thomas Huemer
 
Ewing Public Relations
Jan Hrabovský
 
Internet
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Josef Král, Knockhill 2007, foto archiv týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose