www.car.cz
 

KW Berg-Trophy International 2007 se vrací do jihomoravské obce Diváky
     3.9.2007 12:57 - tisková zpráva


Ve dnech 8. – 9. 9. se sejdou jezdci seriálu KW Berg-Trophy International 2007 v obci Diváky při mezinárodních závodech automobilů do vrchu II.Seat Divácká 13. Obec Diváky se nachází v kopcovité krajině Hustopečské pahorkatiny, její katastr má rozlohu 844 ha, z toho 284 ha lesa. Vesnice náležela ke staré sídelní oblasti. V zakládací listině zábrdovického kláštera premonstrátů se objevuje v r. 1210 pod názvem Diwaci, kdy ji její majitel Lev z Klobouk daroval tomuto klášteru.
 
Jezdci loňského seriálu KW Berg Cup mají již zkušenosti s touto pěknou, ale zákeřnou tratí. Někteří i neblahé, protože v roce 2006 bylo při tomto závodě nezvykle mnoho havárií. Jednou z postižených byla i letos vedoucí žena Sabe Dámské trofeje Jarka Molnárová z Homér Racing Lukovany: „Mám po loňské kolizi se svým pick- upem z této tratě velký respekt. Těším se na atmosféru při tomto závodě, která byla v loňské sezóně velmi dobrá. Mým cílem pro zbytek sezóny je udržet třetí místo v AZ Servis Škoda Cupu a páté místo ve třídě E1-1400, které zaručuje udělení Priority A Berg-Trophy pro příští sezónu. Doufám, že letos v Divákách auto nerozbiju“.
 
Na dvanáctý dvojzávod této velmi náročné sezóny je přihlášeno téměř sto jezdců z České republiky, Slovenska a Maďarska. Velká bitva se odehraje hlavně v absolutním pořadí mezi formulovými vozy Miloše Zmeškala (Ralt F3), Radka Krakoviče (Reynard F3), Michala Novického (Faster Ford) a Karla Mourala (Ralt F3). Mezi tyto rychlé formulové vozy se budou chtít vklínit dva nejlepší jezdci s cestovními vozy, a to Martin Šípek (BMW M3 VPT) a Jaroslav Čermák (Škoda Octavia).
 
Pořadatelé z kyjovského ARC si vzali z loňského roku velké ponaučení, co se týče zabezpečení trati.Pro tento rok budou krizová místa zabezpečena velkými balíky slámy a na celkovou bezpečnost trati bude dohlížet firma Maverick Rescue. Oproti loňsku na trati nebudou zpomalovací retardéry.
 
Na tomto závodě budou speciálně vyhodnoceni i nejlepší jezdci ATS Juniorské trofeje a Sabe Dámské trofeje, a to v součtu za celý závodní víkend.
 
StFi

 
 
Fotogalerie:   Laudon u Lanškrouna objektivem Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose