www.car.cz
 

Na Hungaroringu Ondra Ježek vybojoval vítězství mezi supersporty
     3.9.2007 23:23 - tisková zpráva


Vítězství v závodě Alpe Adria Supersport vybojoval Ondřej Ježek na maďarském okruhu Hungaroring, kde se v závodě třídy Superstock 600 představil i Tomáš Svitok.
 
Na maďarském okruhu Hungaroring pokračoval svým předposledním kolem šampionát Alpe Adria, jehož nedílnou součástí je i Mezinárodní Mistrovství České republiky. Gold Fren Team Erinac byl na Hungaroringu zastoupen oběma svými jezdci, když Ondřej Ježek nastoupil ve třídě Supersport, zatímco Tomáš Svitok bojoval ve třídě Superstock 600.

Jako první svůj závod rozjel Ondra Ježek, který mezi supersporty vyrazil na stockovém motocyklu Kawasaki ZX-6R, s nímž jinak zasahuje do evropského šampionátu Superstock 600. Ve společném závodě s jezdci třídy Superbike bylo velmi těžké odolávat silnějším litrovým strojům, mezi kterými se nejlepší jezdci třídy supersport zdatně pohybovali. Ondra v prvních kolech závodu jezdil těsně za druhým Václavem Bittmanem a vedoucím Michalem Fillou. Ten však po několika kolech havaroval a dal tím signál jezdci Erinacu, aby zaútočil nejen na Vaška Bittmana, ale i na celkové vítězství v závodě Alpe Adria Supersport. Po úspěšném předjetí si Ondra vypracoval před druhým jezdcem v pořadí dostatečný náskok, se kterým i projel vítězně cílem.
 
Tomáš Svitok v závodě třídy Superstock 600 postupoval kupředu z poloviny nabitého startovního pole. Zlepšení, které naznačilo několik posledních závodů, se projevilo i na Hungaroringu, kde mladý zástupce Gold Fren Teamu Erinac dokázal postupně nejen dojet vedoucího jezdce celkové klasifikace MEZ MČR Pavla Oudu, ale dokonce ho i předjet. V posledním kole se sice projevila zkušenost českého šampióna, který Tomáše předjel, nicméně odvedený výkon ukázal, jak daleko během této sezóny Tomáš Svitok ve svém růstu došel. Cílem závodu projel na sedmém místě.
 
Již tento týden čeká na oba zástupce Gold Fren Teamu Erinac další závodní program, který bude tentokrát rozdělen na dva okruhu. Ondřej Ježek nastoupí na německém okruhu Eurospeedway Lausitz k dalšímu kolu Mistrovství Evropy Superstock 600, zatímco Tomáš Svitok se představí na brněnském automotodromu, kde posledním závodem vrcholí Alpe Adria Championship 2007.
 
 

Ondřej Ježek : Na tento závod jsem se obzvlášť těšil, protože Hungaroring patří mezi mé oblíbené okruhy. Během víkendu jsme neměli žádné problémy s motocyklem, tak jsem se mohl plně soustředit na jízdu. Chvíli mi trvalo, než jsem si na trať zvykl, protože jsem tu nejel více než dva roky. V kvalifikaci se mi podařilo zajet slušný čas pod 1:57, se kterým jsem byl spokojen. Moc jsem si před startem závodu přál udržet se na kontakt rychlého tria Bittman-Filla-Rous.
 
To se mi podařilo. Po startu jsem se držel ve skupince o 2. místo s Vaškem Bittmanem a Radkem Rousem. Cítil jsem, že můžu být rychlejší než oni a snažil se zaútočit. Po Rousově pádu souboj pokračoval pouze s Bittmanem, kterého se mi podařilo předjet na konci cílové rovinky zhruba v polovině závodu. Když jsem uviděl, že z vedoucí pozice spadl Filla, snažil jsem se Vaškovi ujet a uhlídat si 1. místo.
 
Škoda, že závod se jel společně se Superbiky. Myslím si, že v opačném případě by byl mnohem zajímavější. Ze svého premiérového vítězství v Alpe Adria Championship mám však velkou radost. Pokusím se tento výkon potvrdit dobrým výsledkem příští víkend na Lausitzringu.
 
 
 

Výsledky závodu AA Superstock 600
 

1.- Gabor Rizmayer (HUN-Suzuki) 12 kol
 

2.- Stefan Kerschbaumer (AUT-Honda) +7,688
 

3.- Gergo Talmacsi (HUN-Yamaha) +8,696
 

4.- Stefan Schramel (AUT-Honda) +9,053
 

5.- Michal Drobný (CZE-Yamaha) +11,952
 

--------------------------
 

7.- Tomáš Svitok (SVK-Kawasaki) +26,156
 
 
 

Výsledky závodu AA Supersport
 

1.- Ondřej ježek (CZE-Kawasaki) 12 kol
 

2.- Václav Bittman (CZE-Honda) +5,625
 

3.- Jiří Brož (CZE-Kawasaki) +12,553
 

4.- Ionel Petru Pascota (ROM-Yamaha) +21,227
 

5.- Michal Dokoupil (CZE-Honda) +39,659
 
 
Petr Štola
Media servis

 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Racing Most © V. Rozanek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose