www.car.cz
 

Tomáš Mičánek míří do seriálu VW Polo Cup. Za týden zkouška ohněm.
     6.9.2007 16:58 - tisková zpráva


 Na Tomáše Mičánka čeká příští týden zkouška ohněm. Patnáctiletý závodník, který je nejmladší z rodu Mičánků, podstoupí na okruhu v Oscherslebenu druhé kolo kvalifikace o postup mezi patnáct nováčků pro seriál VW Polo Cup v příští sezoně. Patnáctka šťastných vzejde z 35 mladých jezdců, kteří byli vybráni z prvního kola. To se uskutečnilo před měsícem nedaleko Mnichova.
   
    Kvůli nadcházejícímu výběru do VW Porsche Cupu se Tomáš Mičánek rozhodl vynechat tuto sobotu a neděli závěrečný závod letošního seriálu Rok Cupu motokár v Písku. "Chci se co nejlépe připravit na kvalifikaci. Mým velkým cílem je startovat za volantem závodního vozu právě v seriálu VW Porsche Cup," nastínil své plány talentovaný Tomáš Mičánek.
   
    Pokud by se Tomáš dostal mezi patnáctku vyvolených, tak by si oddechl i jeho otec Jiří Mičánek. Seriál VW Porsche Cup se totiž jezdí v rámci seriálu DTM a tím i Porsche Carrera Cupu. "Měl bych oba syny pohromadě. Odpadlo by hledání doprovodu mladšího Tomáše, neboť bychom jezdili v týmu společně," nastínil i případné výhody Mičánek senior.
   
    Testy svého syna Tomáše ale bude sledovat pouze na dálku. "Rodiče mají na kvalifikaci na Oscherslebenu vstup zakázán. Aspoň Tomáš ukáže, co v něm je. I když možná bude mít trochu problémy s komunikací, neboť se zaměřil hlavně na angličtinu. A němčina mu moc nejde. Na druhé straně se naučí postarat se o sebe sám," dodal Mičánek senior.

   
JiPo
 
Na ilustračním foto Jiří Mičánek junior, bratr Tomáše

 
 
Fotogalerie:   Mičánek Motorsport na Sachseringu s medailí, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose