www.car.cz
 

Karel Pohner po Vyškově mistrem v „áčkových dvoulitrech“
     10.9.2007 19:42 - tisková zpráva


Mokrý víkend přivítal v okolí Vyškova více jak sedm desítek přihlášených posádek, na které čekalo třináct měřených testů o celkové délce 131 kilometrů. Právě do Vyškova přijížděla královéhradecká dvojice Karel Pohner – Jan Husák s hlavním cílem, kterým bylo zajištění titulu ve třídě A/7 a to už dvě soutěže před koncem letošní sezony.
 
Počasí všem posádkám už před startem zkomplikovalo volbu pneumatik a tak se občas jednalo loterii, vždyť nalézt optimální řešení pro střídání suchého asfaltu s blátem a kalužemi vody by byl takřka nadlidský výkon. „V sobotu jsme nechali prořezat  Matadory, které jsme původně chtěli vyřadit a byli jsme s nimi velmi spokojeni,“ komentuje nakonec správnou volbu Karel.
 
Jediným souputníkem ve třídě A/7 byl téměř tradičně Přemysl Šebesta se svým bratrem Michalem, který od prvních kilometrů sekundoval s Escortem RS 2000 královéhradecké dvojici. Celá soutěž probíhala na jedničku a Karel s Honzou neustále posouvali svůj „Type-R“ vpřed pořadím. První a vlastně jediný problém přišel před posledními průjezdy, tedy jedenáctou, dvanáctou a třináctou rychlostní zkouškou. „V předposledním kole byl náš vůz těžce ovladatelný a do posledních tří rychlostních zkoušek jsme už jeli s vědomím, že máme utržený levý přední tlumič. Zejména na rychlých přímých úsecích se zvlněným asfaltem, které byly ještě lemovány alejemi stromů, bylo udržení vozu na silnici spíše hrdinstvím,“ popisuje problém Karel Pohner.
 
Tento problém hrál nejvíce do karet dvojici Jiří Vlček – Zdeněk Jůrka, kteří byli po jedenácté rychlostní zkoušce necelých třicet sekund za Karlem a Honzou. „Jiří Vlček a Zdeněk Jůrka s Peugeotem 206 S1600 se za námi pustili do stíhací jízdy o 3. pozici v celkovém pořadí skupiny A. Svoji svou ztrátu samozřejmě stahovali, ale s vypětím všech sil se nám nakonec podařilo před nimi udržet o pouhých 2,4 sekundy a vybojovat si tím cenné třetí místo ve skupině A. Tímto výsledkem jsme si zatím obhájili 3. pozici v tabulce sk. A za Janem Kopeckým a Josefem Petákem.
 
Posádka černé Hondy Civic Type-R si také připisuje body za druhé místo v Matador Cupu. Za zmínku také stojí, že Karel s Honzou opět nenašli přemožitele ve třídě N3 kam vlastně jejich vůz svou homologací patří. Soutěž se nakonec povedla a posádka Motor Teamu Macek si přiváží z okolí Vyškova titul šampiónů ve třídě A/7 pro rok 2007 s předstihem dvou soutěží.
 
 
Výsledky - BÖTTCHER Rally Vyškov 2007:
Absolutně - 13. místo
Ve skupině A – 3. místo
Ve třídě A/7 – 1. místo
V Matador Cupu – 2. místo
 
Průběžné pořadí  – sezona 2007:
Ve skupině A – 3. místo
Ve třídě A/7 – 1. místo (jistý vítěz)
V Matador Cupu – 1. místo
 
PR

 
 
Fotogalerie:   XVI. BÖTTCHER Rally Vyškov 2007, foto Jara Šašinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose