www.car.cz
 

Jan Krečman se vydává za dalším dobrodružstvím - s Donátem na Ukrajinu
     11.9.2007 23:43 - tisková zpráva


Za dalšími nevšedními zážitky se vydal spolujezdecký matador Jan Krečman z Hrádku nad Nisou. Opět se pokusí uplatnit svoje nepřeberné zkušenosti navigátora. Tentokrát na pro Čechy netradiční soutěži Rally Prime Jalta na Ukrajině, která je vedle domácího šampionátu rovněž součástí Evropského poháru. Těžko říci, kdo „zraje více jako víno“, jestli  Jan Krečman nebo Václav Donát, kterého bude opět hrádecký spolujezdec navigovat.
 
„Celá akce se „upekla“ dnes dopoledne ( pondělí  3. 9. ) a my se vydáme se škodovkou do pro nás zatím neznámé oblasti,“ říká Jan Krečman.
 
Jan Krečman má za sebou další úspěšný start na Barum rally Zlín, kde potřetí vedl mladého Tomáše Kostku a nebýt technických závad znamenalo to umístění v první desítce, což v tak silné konkurenci, znamenalo obrovský úspěch. Na o více jak třicet let mladšího kolegu Krečman nešetřil chválou a jízdu na letošní, byť smutné Barumce ( zahynul navigátor Luděk Kocman ), řadí mezi své největší zážitky kariéry.
Ukrajinská Rally Jalta byla v minulých letech vysoce hodnocena pozorovateli FIA a letos se chystají dokonce přímé přenosy v televizi.
 
Velká část erzet vede horskými průsmyky se spoustou zatáček hornatého poloostrova Krym. Soutěž bude slavnostně zahájena již 14. září, kdy se uskuteční představení posádek a bude následovat bohatý doprovodný program. Samotný start je naplánován podle časového harmonogramu na 15. 9. na osmou hodinu ráno. Pro sedmdesát posádek je připraveno v první etapě šest rychlostních zkoušek s cílem před sedmnáctou hodinou.
 
Druhá etapa se jede v neděli 16. 9. a první dvojice se vydá zdolávat trať již v sedm hodin třicet minut. Druhou část tvoří devět náročných rychlostních zkoušek. Celkově trať měří 612 kilometrů, patnáct měřených úseků měří 190 km. Přihlášeny jsou posádky z Ukrajiny, Běloruska, Ruska , Gruzie, Litvy, Švédska, Itálie, Bulharska a Estonska. Paradoxem je, že hlavním favoritem měl být domácí Andrej Alexandrov. Bohužel na nedávné Rally Sliven posádka těžce havarovala a zkušený pilot na místě zemřel. Měl to být test Subaru před jaltskou soutěží.
 
Naše dvojice bude mít na svém voze Škoda Octavia Kit Car číslo dvacet šest. Bezprostředně po dojezdu soutěže slíbil Jan Krečman okomentovat průběh pro Liberecký deník.                                            
 
 
 Pavel Vydra
 
Hrádek nad Nisou 8. září 2007

 
 
Fotogalerie:   XVI. BÖTTCHER Rally Vyškov 2007, foto Sportfoto - vicky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose