www.car.cz
 

Scania prezentuje na Autotecu dálkové autobusy Irizar i R
     tisková zpráva


Scania prezentuje na Autotecu dálkové autobusy Irizar a nová vozidla Scania řady R

4. 6. 2004  – Expozici Scania v pavilonu V dominují vozidla pro dálkovou přepravu, lákadlem je i Scania Irizar PB, „Autobus roku 2004“.

Nová vozidla Scania řady R pro dálkovou dopravu vycházejí ze základů osvědčené série 4 a poskytují lepší úsporu paliva, zvýšené užitečné zatížení a zlepšený komfort pro řidiče. Jsou vyrobena pro nepřetržitý provoz a zdokonalené komponenty, včetně rychlejšího zajištění údržby a oprav snižují dobu jejich odstávky. Kabina nabízí nové ergonomické prostředí pro řidiče s tvarovanou přístrojovou deskou, která má veškeré ovládací prvky po ruce. Existují tři nové spací kabiny – se standardní střechou, zvýšenou střechou a kabina Topline. U nové řady R je navíc zlepšená aerodynamika a také snížený podvozek včetně hmotnosti komponentů – a to vše při zachování stejné spolehlivosti a výkonu, jak jsou zákazníci firmy Scania zvyklí.

Luxusní turistické autokary jsou vyráběny ve spolupráci se španělskou nástavbářskou firmou Irizar. Jsou určeny pro dálkovou přepravu, v jednodušším vybavení mohou být používány také jako expresní autobusy v rámci vnitrostátní linkové dopravy. Na veletrhu Autotec je na expozici v pavilonu V k vidění i autobus Scania Irizar PB, oceněný titulem „Autobus roku 2004“. Tento čtyř a vícehvězdičkový autobus charakterizuje nejkvalitnější podvozková skupina, tj. podvozky Scania K124 EB4x2 nebo 6x2 s nezávislým zavěšením předních kol a ELC a 12litrový motor o výkonu 309 kW s elektronicky ovládanou vstřikovací jednotkou.

(Tiskové středisko BVV)


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose