www.car.cz
 

Bronzový návrat po půlročním půstu Šaška a Viktory ve Vyškově
     13.9.2007 19:46 - tisková zpráva


Téměř půl roku trval závodnický půst posádky Libor Šašek – Stanislav Viktora. Pauzu využili k důkladnému vylepšení  závodní Škody Felicie. Ve Vyškově dovezl skvěle fungující vůz oba navrátilce ke třetímu místu ve třídě A5.

 

Böttcher Rally Vyškov byla prvním Liborovým startem od velikonočního klání ve Švihově a Smolivci. „Vyškov byl pro nás prvním závodem po trochu nečekané letní pauze. Ta vznikla kvůli intenzivní práci na technickém vylepšení našeho vozu. Felicia prošla mnoha drobnými úpravami a především výměnou motoru. Už Vyškov prokázal, že to byla nejlepší a zároveň jediná možnost, jak udržet krok se vzrůstající konkurencí ve třídě,“ vysvětluje Libor důvody absence na letních soutěžích.

 

Ve Vyškově Libor několikrát startoval v minulosti. V té době se však jednalo o jednodenní podnik. „Letošní Böttcher Rally byla našim prvním startem v šampionátu MČR. Soutěž na nás zapůsobila pozitivně svoji kompaktností, finanční dostupností a časovou nenáročností, vzhledem k počtu ostrých kilometrů. Z našeho pohledu se zdá být optimálním kompromisem mezi MMČR a sprintrally. Spokojeni jsme byli i s konkurencí v naší třídě A5. Těšili jsme se především na srovnání s vynikajícím jezdcem Pepou Sedláčkem,“ nešetří mladý pilot chválou na „prostřední“ šampionát.

 

Návrat na závodní tratě byl o to těžší, že během seznamovacích jízd vytrvale a hustě pršelo. „Přestože jsme charakter vyškovských vložek znali z minulosti, počasí před soutěži nás nenechávalo v klidu. Převážně vlhká trať s velkým množstvím vytahaného bláta není na rozjetí nic jednoduchého. Z toho důvodu byly páteční erzety z naší strany opatrnější a jeli jsme na jistotu. Nejdůležitější bylo odjet co nejvíce kilometrů, pokud možno spatřit cíl a vyvarovat se závažnějších chyb a defektů. Proto nás čtvrté místo ve třídě po páteční etapě potěšilo. Byla to dobrá výchozí pozice.

 

S napětím jsme očekávali sobotní vývoj. K naší radosti trať výrazně oschla. Od první ranní vložky jsme, možná trochu riskantně, vyrazili na trať na suchých pneumatikách. Ukázalo se to být dobrou volbou, jen v lesních úsecích jsme museli být opatrnější. Konečně se dostavil příjemný pocit z ovládání vozu a k našemu potěšení i dílčí výsledky na jednotlivých rychlostních zkouškách.

 

V sobotu se nám jich podařilo vyhrát pět z devíti. V celkovém hodnocení nám to vyneslo dvaadvacáté místo a ve třídě jsme skončili třetí. Tento výsledek se stal velkou odměnou pro celý tým. Chtěli bychom poděkovat našim partnerům, jejichž podpora nám umožnila zrealizovat technické vylepšení našeho vozu. Jsme jim za to moc vděční.

 

Osobně musím poděkovat také Standovi Viktorovi za jeho osobní nasazení počínaje přípravou vozu a konče skvělým navigováním až na cílovou rampu. Další soutěží, které bychom se rádi zúčastnili, je téměř domácí Rally Příbram. Jde o soutěž MMČR. Už se moc těšíme a doufáme, že obstojíme co nejlépe,“ těší se na blížící se start Libor Šašek.

 

Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz

 

 

PR

Tisková zpráva posádky Libor Šašek – Stanislav Viktora


 
 
Fotogalerie:   XVI. BÖTTCHER Rally Vyškov 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose