www.car.cz
 

Úspěšné Buggyry zpět v Roudnici. Jedna je do šrotu.
     14.9.2007 08:03 - tisková zpráva


V úterý kolem jedenadvacáté hodiny dorazili do roudnického BTC mechanici týmu Buggyra International Racing Systém. Podle týmového manažera Stanislava Dvořáka proběhla cesta na trase Le Mans – Roudnice nad Labem bez větších problémů!

Podstatně větší obtíže nastaly v pondělí při pokusu naložit vrak speciálu Markuse Bösigera. Po nesmyslném a již tradičně nepotrestaném útoku ze strany Francouze Belloca byla totiž Markusova Buggyra prakticky vyřazena z provozu.
 
„Po prvotním ohledání jsme konstatovali zničenou přední nápravu. Markus musel dostat strašnou ránu,“ prohlásil šéfmechanik Vojta Loupal. Jeho názor podpořil i David Vršecký, který se se stavem vozu svého týmového partnera seznámil blíže dnes ráno v Roudnici. „Auto je na totálku. Jinak se na toto téma nechci moc bavit. Možná jen tolik, že se zásluhou podobných “jezdců„ stávají závody tahačů životunebezpečnými.“

Jean P. Belloc se tak svým kouskem „postaral“ mechanikům o další pracovní víkend „Nedá se nic dělat, v úterý jedeme do Itálie,“ prohlásil lakonicky šéf týmové logistiky Petr Marek, který strávil v rámci sponzorské akce se supertruckovou Buggyrou víkend ve Varšavě.
 
„Abych pravdu řekl, snad bude snazší postavit nové auto. Teď budeme muset nejdříve zjistit, odkud vůbec začít.“
 

Gejza králem mechaniků!

Poněkud ve stínu skvělého nedělního představení Davida Vršeckého a zisku titulu mistrů Evropy dvojic zůstal další nezpochybnitelný triumf týmu Buggyra International Racing Systém! Mechanik Jirka Zahálka zvaný Gejza totiž v Le Mans asistoval již u pátého titulu mistra Evropy a stal se tak nejúspěšnějším mechanikem truckové historie.

Svou profesní dráhu mechanika závodního týmu začal Jirka v roce 1994 v tehdejším týmu Martina Koloce. V následujících dvou sezónách se radoval z titulu mistra Evropy třídy Race Truck, který na závodním speciálu SISU vybojoval Martin Koloc.

Na zisk dalšího titulu si musel Gejza počkat do roku 2002, kdy se po nesmírně dramatické sezóně radoval Gerd Körber na supertruckové Buggyře. O rok později německý jezdec titul obhájil a roudnická dvojice Teichert – Zahálka se mohla jako vůbec jediná pyšnit podílem na zisku čtyřech titulů mistra starého kontinentu. A letos v Le Mans se již Gejza v čele historicky nejúspěšnějších mechaniků zcela osamostatnil. A nesmíme zapomenout na to, že blízko k titulu má i Markus Bösiger!
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   KW Berg Trophy 2007 Diváky, foto archiv pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose