www.car.cz
 

Podzimní cena Brna s Lichtner-Hoyerem a FIA GT
     16.9.2007 17:50 - Vladimír Rožánek


Do Brna se o nadcházejícím víkendu opět chystá republikový šampionát v závodech na okruzích, který bude doplňkem k závodům FIA GT. Ve startovní listině se to hemží silnými vozy a startovat by měli i účastníci FIA GT - Lichtner-Hoyer a Eckert s Porsche 996 RSR.   

I ve sprintu do 2000ccm3 má být pole velmi kvalitní, vždyť kromě Epilogu v kalendáři žádný podnik nezbývá. Třicet dva přihlášených posádek, to již slibuje hezkou podívanou. Ve dvoulitrové divizi uvidíme nejen Formana, Mikoláška a Juppu, ale také další piloti promluví do celkového pořadí. Do Brna se chystá Dan Michl, jenž dominoval při svém prvním domácím okruhovém závodě v Mostě.

Svůj start naplánoval na PCB také Julo Konček s Vauhallem Vectra STC a jeho kolegové ze Slovenska přivezou několik dalších vozů. Z Polska zavítá Karolina Czapka, která s Renaultem Clio straší své soupeře.

Ve sprintu nad 2000ccm3 máme přihlášeno pěkných 32 vozů. Kralovat by měl podle předpokladů Antonín Charouz, kterému patří už 36 titul. Jeho Mercedes však potrápí nejen Maděryčůvo Audi DTM, ale i Slovák Liedl a dalším Audi TT-R DTM. Milan Urban odstartuje na Lamborghini Gallardo GT3 a zapomenou nelze na Václava Nimče s dalším Mercedesem ve startovním poli.

Dick Květňanský předvede K1-Attack GT a s dalším zajímavým vozem se vydá na trať Ondrej Dobrota. Stroj Ultima Chevrolet GT1 bude pilotovat právě tento Slovák a Chrysler Viper pojede jeho kolega Miro Konopka, který se zůčastní i FIA GT se Sallenem S7-R. Pole má být velmi rozmanité a dominovat v něm mohou vozy BMW, včele s Robertem Šenkýřem a Marcelem Kusým. Bodovou sbírku by chtěl jistě vylepšit i Milan Bezák s Porsche 911 GT3. Další silné vozy mají Ferrari mají i Vacík a Charous.

Klasický sobotní tříhodinový závod se dojede již za šera. Borci z MMČR si tak musí dávat velký pozor při předjíždění slabších vozů. S jedničkou do závodu vyrazí trojice Charouz-Mücke-Nimč a druhý Mercedes pilotují pro tentokráte Nimč-Coimbra-Ramos a Mücke. Portugalci tak na závěr sezóny zpestří startovní listinu.

V Audi DTM odstartuje znovu i Švéd Björk, jenž vyhrál i švédský okruhový šampionát. Velmim kvalitní časy dokáže zajet v Brně i Šenkýř na BMW M3 GTR V6, se kterým se letos střídá Marek Fried. S Lamborghini Gallardo v týmu M3000 Mercedes startují M.Urban-J.Urban a Charouz Petr. Z FIA GT3 si možná odskočí Skula-Matzke a jejich Chevrolet Corvette. Miro Konopka z ARC Bratislava přihlásil dva vozy Porsche a stejnou značku osedlají i pravidelní účastníci FIA GT – Rakušané Lichter-Hoyer a Vitus Eckert, kteří jezdí za tým Jet Alliance, jenž letos dvakrát slavil práve ve FIA GT.

Stálicí na okruhové scéně jsou starty prototypu Tatra Ecorra V8 s bratry Hajdůškovými za volantem. Ve voze Porsche 996 CUP můžete zahlédnout i olympijského vítěze ve sjezdovém lyžování – Patricka Ortlieba.

Na dvoulitry si brousí zuby trojice Forman-Páral-Lepka na Audi A4 ST a na body se opět těší bratři Foukalové s Hondou S 2000. Do závodu je přihlášena i posádka ze Slovinska s Alfou Romeo 147 GTA.

Nashledanou na Podzimní ceně Brna, která se jede vedle FIA GT a FIA GT3, kde bude startovat i T.Enge na Sallenu S7-R a několik dalších našich reprezentantů. Vrcholí i Škoda Octávia Cup a národní formule v divizi 3.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007 - D4, foto Dan Michl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose