www.car.cz
 

Požitek z jízdy a řízení v novém balení . Audi A3 Sportback
     tisková zpráva


Uvedením modelu A3 Sportback otvírá automobilka Audi zcela nový segment ve třídě prestižních vozů kompaktní třídy. Nový model Audi A3 Sportback charakterizují sportovně-elegantní design, připomínající vozy kupé, přizpůsobivost pětidveřových automobilů, sofistikované technologie a špičkové jízdní vlastnosti. Čtyř a šestiválcové motory, jejichž výkonová škála sahá až k hodnotě 184 kW/250 k, pohon předních nebo všech čtyř kol quattro a (na přání dodávaná) inovativní převodovka DSG slibují skutečně nevšední zážitky z jízdy a řízení.

V modelu A3 Sportback si odbývá svoji premiéru zcela nový reprezentant řady zážehových motorů FSI s přímým vstřikováním benzinu do válců. Turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI, který ze svého objemu dvou litrů dává výkon 147 kW/200 k, přičemž maximální točivý moment tohoto agregátu 280 Nm je k dispozici v širokém spektru otáček 1800 min-1 až 5000 min-1. Díky těmto parametrům dokáže nový model poháněný motorem 2.0 TFSI s šestistupňovou manuální převodovkou zrychlit z 0 na 100 km/h během pouhých 7,1 s a jeho maximální rychlost činí 234 km/h.

Kromě motoru 2.0 TFSI, prvního velkosériově vyráběného zážehového motoru s přímým vstřikováním benzinu a přeplňováním, mohou zájemci volit tyto pohonné jednotky:
· 1.6 (výkon 75 kW/102 k, točivý moment 148 Nm)
· 1.6 FSI (výkon 85 kW/115 k, točivý moment 155 Nm)
· 2.0 FSI (výkon 110 kW/150 k, točivý moment 200 Nm)
· 3.2 V6 (výkon 184 kW/250 k, točivý moment 320 Nm)
· 1.9 TDI (výkon 77 kW/105 k, točivý moment 250 Nm)
· 2.0 TDI (výkon 103 kW/140 k, točivý moment 320 Nm)

V závislosti na zvoleném motoru se do vozů Audi A3 Sportback montují pěti nebo šestistupňové manuální převodovky, na přání je pro verze poháněné motory 3.2 V6, 2.0 TFSI a 2.0 TDI k dispozici i unikátní dvouspojková automatická převodovka DSG. Do modelů s motory 2.0 FSI a 1.6 si zájemci mohou objednat také šestistupňovou automatickou převodovku tiptronic. Zcela ojedinělou nabídkou ve třídě kompaktních vozů je stálý pohon všech kol quattro, přinášející maximální bezpečnost i dynamiku jízdy.

Audi A3 Sportback má vpředu propracované závěsy McPherson, vzadu pak inovativní čtyřprvkové zavěšení kol. Stejně jako třídveřové modely Audi A3, také nový Sportback je standardně vybavený elektro-mechanickým řízením, jehož posilovač mění svůj účinek v závislosti na rychlosti jízdy.

Audi A3 Sportback je ve třídě kompaktních vozů zcela osobitým modelem. Přináší si totiž sportovní styling třídveřových verzí Audi A3, se kterými se srovnává i dynamikou a jízdními vlastnostmi. Zároveň však díky dvojici druhých dveří a v porovnání se svým „sourozencem“ Audi A3 o 83 mm delší zádí nabízí mnohem větší variabilitu. Zavazadlový prostor základního objemu 370 l (to je o 20 l více než u třídveřového hatchbacku Audi A3) lze sklopením asymetricky dělených zadních sedadel zvětšit na 1120 l, což bohatě postačí pro přepravu sportovní výbavy (například dvou velkých golfových bagů) či zavazadel na dovolenou.

Při pohledu zepředu na model Audi A3 Sportback na sebe okamžitě upozorní výrazná jednodílná maska, která se stává sjednocujícím stylistickým prvkem všech nových modelů Audi – po dvánáctiválcových modelech Audi A8 a Audi A6 nové generace je Audi A3 Sportback třetím reprezentantem automobilky Audi, který dostává atraktivní jednodílnou čelní masku.

Sportovní image modelu Audi A3 Sportback umocňují také vyklenuté podběhy kol, rámující 16“, 17“ a 18“ kola, stoupající boční křivka a dozadu se svažující křivka střechy, kterou nový model připomíná vozy kupé.

Také interiér modelu Audi A3 Sportback je vyváženou syntézou sportovního šarmu a elegance. Nízko položenými sedadly a masivním středovým panelem se nový model Audi odkazuje na třídu sportovních vozů. Sportback dostal jako první kompaktní model Audi nové tří a čtyřramenné volanty, jejichž středová část svým provedením navazuje na design jednodílné čelní masky.

Nové Audi A3 Sportback se nabízí ve třech stupních výbavy: Attraction, sportovnějším Ambition a exkluzivnějším Ambiente. Speciálním prvkem, dodávaným na přání, je velká prosklená střecha „open sky“, díky které mají cestující pocit bezprostřednějšího kontaktu s okolím (ta však bude dodávána až od 1. čtvrtletí roku 2005).

Standardem modelů Audi A3 Sportback Attraction je např. elektrické ovládání předních i zadních oken, dálkově ovládané centrální zamykání nebo kvalitní rádio. Zájemci mohou vybírat ze škály patnácti laků.

Na přání si mohou zájemci o nové Audi A3 Sportback objednat například sportovní podvozek, komfortní automatickou klimatizaci, navigační systém, xenonové světlomety a další vyspělé prvky.

První modely Audi A3 Sportback by se měly ke svým majitelům dostat začátkem října tohoto roku. 


informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz

Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už deset let nepřetržitě rostou, v roce 2003 automobilka Audi prodala 769 893 vozů, přičemž 69 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 86 421 vozů Audi. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.

Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 1865 vloni prodaných automobilů znamená více než třicetiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR rostou už devátým rokem nepřetržitě, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu. Nejprodávanějším modelem roku 2003 se stala řada Audi A4/A4 Avant.

tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose