www.car.cz
 

ME v Polsku: Tom Kotek zajel svůj nejvydařenější evropský závod
     17.9.2007 22:43 - tisková zpráva


(ME v rallycrossu, 15. – 16. 9. 2007, Slomczyn, Polsko)
 
Nejrychlejší měřený trénink, nejrychlejší první i druhá kvalifikační rozjížďka. Tak si Tomáš Kotek Připravil start z pole position ve finále a mohl si dovolit vypustit start ve 3. kvalifikační jízdě. V perfektní formě se představil i domácí Adam Kozak s Renaultem Clio, který dokázal ve své druhé i třetí rozjížďce porazit Romana Častorala a tím si zajistit místo v první řadě vedle Toma Kotka a jeho Hondy Civic Type-R.
Do druhé řady pak nastoupil Roman Častoral a Nor Frank Valle (oba Opel Astra OPC). Ze třetí řady startoval Litevec Martynas Padgurskis s Renaultem Clio. Místo pro vítěze finále B Maďara Gábora Bánkutiho Juniora zůstalo volné.
Po startu se dostali do vedení Kotek s Kozakem a za nimi začal tuhý boj mezi Častoralem a Padgurskisem, kterého využil podle hesla, když se dva perou – třetí se směje, Frank Valle a protáhl se na třetí pozici. Tom Kotek si v průběhu finále stále kontroloval svůj náskok před Kozakem a po šesti bezchybných kolech se právem radoval ze zaslouženého vítězství, kterým si upevnil vedení v Mistrovství Evropy před druhým Častoralem a třetím Padgurskisem.
 
Rozhodovat se bude ale až v Sosnové, 22. a 23. září při posledním – desátém závodě ME.
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Tomáš Kotek zlatý na ME 2007 v Polsku, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose