www.car.cz
 

Michal Kárný se po vydařeném závodu minibike v Brně posunul na druhé místo
     19.9.2007 09:57 - tisková zpráva


Předposlední dějství seriálu Poháru České republiky Minibike 40 se odehrálo 15. září na trati v areálu Masarykova okruhu v Brně.

Páteční tréninky proběhly podle plánu, motorku se podařilo dobře  nastavit a před sobotním závodem panovala v týmu optimistická nálada.  Sobota začala volným treninkem a přestože počasí nebylo optimální,  všechno fungovalo bezvadně. Do úvodního měřeného treninku vyjel Michal  jako první a hned v úvodu kvalifikace zajel špičkový čas 30:00 (mimochodem osobní rekord na této trati).

Dlouhou dobu se držel na  prvním místě, ale ve snaze ještě o kousek posunout hranici  kvalifikačního času došlo k pádu a Michal po highsideru opustil trať
saltem metr nad zemí. Do konce první kvalifikace jsme sice motocykl  opravili a tak na posledních pár kol Michal ještě na trať vyjel, o zlepšení času se však již hovořit nedalo. Díky tomu jsme uzavírali první měřený trenink na třetím místě.

Soustředili jsme se tedy na druhou kvalifikaci. Mezitím se výrazně oteplilo a tak nikdo ze špičky již svůj čas nevylepšil. Díky tomu jsme se mohli radovat ze startovní pozice v první řadě.

Samotný závod byl ve znamení předem určených cílů. Primární byl udržet
za sebou Pavla Nechanického a pokusit se stáhnout jeho pětibodový náskok. To se v prvním závodě podařilo i přes nepříliš dobrý start a tak třetí místo za Krulišem a Kolkem bereme jako splněný úkol. Ve druhém závodě se situace opakovala a navíc díky nepříliš výraznému výkonu Nechanického se nám podařilo nejen stáhnout jeho bodový náskok, ale dokonce i nějaké body v náš prospěch přidat.

Michal se díky celkovému třetímu místu a zisku 32 bodů posunul v hodnocení seriálu na druhé místo a šance na titul vícemistra se opět malinko zvýšily.

Poslední závod seriálu se jede 29. září v Českých Budějovicích.

 

Aleš Kárný
AK Motorsport
www.akmotorsport.cz

PR

 

Výsledky : Junior A
1. Michal Kolek (Polini)
2. David Kruliš (Blata)
3. Michal Kárný (Pasini)

Junior B
1. Karel Hanika (Blata)
2. Miroslav Popov (Polini)
3. Radek Sokol (Blata)

Senior Mini
1. Tomáš Vavrouš (Blata)
2. Ladislav Chmelík (Pasini)
3. Jakub Novák (Polini)

Senior Open
1. Jan Prudík (Blata)
2. Radim Rosický (GRC)
3. Michal Prášek (Blata)

Czech Senior Open
1. Tomáš Prostějovský (Blata)
2. Pavel Roháč (Blata)
3. Jan Antoni (Polini)


 
 
Fotogalerie:   Minibike 40 - Brno - 15. září 2007, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose